Orbán a legnagyobb polgármesterek előtt mondta ki azt, ami mindenkit meglepett

Forrás: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök és Kósa Lajos miniszter is ellátogatott a Megyei Jogú Városok Szövetségének 51. közgyűlésére Veszprémbe, ahol a legnagyobb városok polgármesterei találkoztak.

„Ritkán szoktam eljönni a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésére, de most választások lesznek, ez különösképpen fontossá teszi a találkozót” – mondta Orbán Viktor. Orbán aztán arra kérte a polgármestereket: hívják fel a választók figyelmét, hogy

„nagyszerű dolog, fontos és szép pillanat következik”

, a szabad választásról ugyanis 1990 előtt csak álmodhattunk. „Nem volt olyan régen a kommunista diktatúra, amikor szó sem lehetett erről.”

Különös, hogy Orbán épp ezt mondta, mikor a kétharmados többségével anno jóval nagyobb visszaéléseket követett el közjogi szempontból, mint az előző rendszer a teljhatalmával. A szabad választás a kormánypártnak nagyon szép pillanat lehet, főleg úgy, hogy hátradőlve várják a győzelmet. Ez a kijelentés azért lephette meg a városatyákat, mert ők nem tartják a választásokat nagyszerű dolognak, hiszen egyetlen nap alatt elveszíthetik pozíciójukat, méghozzá a nép akaratából.

Addig azonban sok víz folyik le a Dunán, és kétségünk se legyen abban, hogy Orbánban ott bujkál a kisördög, hogy mi van akkor, ha mégsem arat győzelmet. A Fidesz fél, méghozzá nem is kicsit.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!