Döbbenetes dolgokat üzent a külföldre költöző magyaroknak Kövér László erdélyi cimborája

Székelyudvarhely, 2012. május 27. Kövér László, az Országgyûlés elnöke (b2) és Szász Jenõ, a szervezõ Székelyudvarhelyért Alapítvány elnöke (j2) érkeznek a Nyirõ József emlékéért megrendezett ökumenikus áhítatra a székelyudvarhelyi Papkertben. MTI Fotó: Kovács Tamás

Itthon félelem nélkül lehet élni, míg Nyugat-Európa már nem a biztonság földje – ilyen érvek szerepelnek abban a 115 oldalas kötetben, amelyet a közpénzen eltartott Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) adott ki „Menjek vagy maradjak?!” címmel.  A hvg.hu birtokába jutott egy példány, ebből szemlézünk most – készüljön fel, durva lesz.

A könyv kiadójaként szerepeltetett Nemzetstratégiai Kutatóintézet létrehozásáról még 2012-ben döntött a Fidesz. 2013-ban 1,3 milliárdos kerettel útjára is indították a szervezetet, amelynek vezetője az a Szász Jenő, aki korábban az Erdélyi Magyar Polgári Párt vezetője volt, és a hvg szerint régi barátságot ápol Kövér Lászlóval.

Na, helyben vagyunk – gondolhatja jogosan. És valóban! A kötet tanulsága röviden annyi, hogy aki elmegy, az hazaáruló, lelkiismeretlen, szar alak. Ja és külföld rossz, itthon jó.

A 115 oldalas kötet minden egyes betűjében ott van a kormány propagandájának lenyomata.

Szász Jenő már az NSKI elnökeként

Szász Jenő, ma a Fidesz hátországának eme magasztos szellemi műhelyét vezető ex-erdélyi ex-politikus neve bizony felelős kiadóként szerepel az említett kötetben, melyben az alábbi megállapításokat teszik;

  • Azért érdemes Magyarországon maradni mert stabil a politikai rendszer, mint a forint,
  • Keresztény értékrend uralkodik (a szerző talán a Fidesz politikájában látta megtestesülni a keresztény értékrendet :)))))
  • Migráns mentes övezet vagyunk,
  • Pártunk és kormányunk támogat minket, 
  • Itt a család! 
  • Vannak erdőink! 

Persze azért nem csináltak úgy, mintha nem láttak volna nyugati bérpapírt, elismerik, hogy jobban lehet keresni kint, de cserébe nincs ott a család, tele van minden migránssal, ráadásul visszatérő elemként megemlítik, hogy mennyi erdőnk van.

A könyv szerzői azzal érvelnek, hogy kinn csak idegen lehet az ember, ráadásul a „külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság”. Sőt, ha ez nem győzi meg a termékeny magyart, akkor van itt neki további lelki terror, a könyv kötet ugyanis gondoskodik arról, hogy negatív gondolatokat ültessen el azok fejébe, akik nyugatra szándékoznak távozni:

“A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla”

Kedves Hálátlan Semmirekellő Barátom! Gondolj arra is, ha nyugatra mész, és itt hagyod ezeket a szép magyar erdőket – mert holmi angol nő elcsavarta a fejedet Londonban – és érzelemmentes, boldogtalan vadházasságotokban születik egy gyerek, akkor tudod mi lesz?

Na, mi lesz a magyar gyereke, ha Londonban születik?

Migráns!

Mi más?! A kötet készítői szerint ha valakinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz – egészen pontosan ezt írják.

Azért a kötet megoldást is kínál: A kivándorlás ellen úgy tehetünk, hogy fizetésemelést követelünk főnökeinktől. Ha nem adják meg, akkor az ajtón kifelé menet még mindenképp említsük meg neki, hogy “fukarságával ő is okozója a szülőföld kiüresedésének”.

Bár próbáltam humorosra venni, valójában ez a legkevésbé humoros. Ez vér komoly. Ma Magyarországon elismert kutatónak minősül az az ember, és állami adópénzből támogatott elfogult intézménye, amely ilyen kiadványt futtat. Adópénzből támogatunk egy olyan intézetet, ahol ilyen dolgokkal foglalkoznak. Ráadásul a Facebook oldaluk szerint munkásságuk gyakorlatilag kimerül abban, hogy 5 éve csak székely-bálokat rendeznek, és hasonló tematikájú kötetekkel árasztják el az Országos Széchényi Könyvtár raktárát.

Mennyi pénzből? Azt nem tudni, hiába kérdezték a hvg újságírói, az NSKI csak annyit válaszolt, hogy: nem egyértelmű számukra a megkeresés célja, de ha riport céljából érdeklődik az újságíró, akkor szívesen elbeszélgetnek vele.

 


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata