Matolcsy Ádám beégett: iszonyúan felháborító dolgot tett a jegybankelnök fia

Kezdjük néhány kérdéssel és válasszal ezt a cikket!

Kérdés: tudtad, hogy az origo.hu oldalt, amely régen egy színvonalas portál volt, mára a Fidesz propagandaszócsöve lett, melyik cég adja ki?

Válasz: a New Wave Media Group.

Kérdés: tudtad, hogy ki ennek a cégnek a vezetője?

Válasz: Matolcsy Ádám, aki nem más, mint Matolcsy György fia.

Kérdés: tudtad, hogy mennyi állami támogatást nyert ez a cég a a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból egy e-mail-rendszer kidolgozására, ami sokkal gyatrább a Gmail-nél és sok más levelezőnél?

Válasz: 340(!) milliót. Közpénzből, vagyis a te adódból is. Az e-mailező oldalra te is regisztrálhatsz, az onbox.hu webcímről érheted el. Ez tulajdonképpen olyasmi, mint a freemail, csak erre ilyen sok pénzt kellett költeni, mert Matolcsy fia úgy harangozta be, mint az e-mail 2.0-t, vagyis az elektronikus levelezés továbbfejlesztett változatát. A valóság ezzel szemben sokkoló.

Kérdés: Tudod, hogy miért égett be Matolcsy György fia?

Válasz: Azért, mert a kutya sem használja ezt az e-mailező rendszert. Mielőtt beperelnek minket, definiálni szeretnénk, mit értünk azalatt, hogy a „kutya sem”. Ehhez az Index kalkulációját hívjuk segítségül. Ráadásul nem magyar IP-címről nem is lehet regisztrálni, vagyis a külföldön élő és a külhoni magyarok rögtön kiestek a pixisből. Továbbra sincs mobilos alkalmazás, vagy olyan kapcsolt szolgáltatások, mint a Gmail mellett a Google naptár, a Drive, a Hangouts vagy a Docs.

Te hallottál már olyanról, akinek onboxos e-mail címe van? Szívesen megismernénk. Az Index arra is felhívja a figyelmet, hogy ha a Google-ban rákeresünk a @onbox.hu végződésre, akkor mindössze néhány találatot ad ki a rendszer, vagyis nyilvánosan kevesek adtak meg olyan e-mail címet, amely ezzel a domain-címmel végződne. Minderre az összetákolt förmedvényre 340 millió forint közpénzt költöttek, ráadásul annak a cégnek ítélték, amit történetesen a jegybankelnök fia vezet, és amelyik az origo.hu-t is kiadja.

Most pedig átadjuk a szót a stúdiónak, köszönjük a figyelmet!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!