Megdöbbentő: ha tartozásod van, a NAV nyilvánosságra hozza, és közszemlére teszi, a polgármester pedig felhasználhatja

Forrás: Tállai András Facebook-oldala

Durva esetről számolt be a Kétfarkú Kutyapárt szentendrei szervezete.

Kővári Attila, egyszerű magyar állampolgár levelet írt a polgármesternek, amelyben kifejtette, hogy hasznosnak tartotta azokat a zebrazászlókat, amiket a Magyar Közút munkatársai leszereltek Szentendrén.

Ezek a fényvisszaverő zászlók azért hasznosak, mert az autósok hamarabb észlelik az átkelőket, és rengeteg baleset megelőzhető általuk. Nemrég egy másik állampolgári, a gödöllői Füle Sándor kezdeményezésére egyre több helyen helyeztek ki ilyen zászlókat az országban, de Közút csak 28-33 ezer forint szakfelügyeleti díj ellenében engedélyezi, hogy megmaradjanak.

Ezzel kapcsolatban Kővári Attila megkérdezte, hogy lenne-e mód arra, hogy átvállalja a város ezeket a költségeket, bízva benne, hogy esetleg kevesebb baleset történne. Verseghi-Nagy Miklós fideszes polgármester válaszolt:

„Tisztelt Kővári Attila úr!

Köszönöm megkeresését. Érdeklődni szeretnék, hogy a Leányfalui Hírek 2018. januári számában a 7. oldalon található „adóhátralékosok listája” kimutatásban Ön szerepel vagy névrokona?

Üdvözlettel,”

Kővári így kommunikálta az eseményeket:

„Számunkra egy kicsit izgalmasabban folytatódott a zebrazászlók kérdése. Miután kértem hogy vállalja át az önkormányzat a Magyar Közút álltal kért szakértői díjat, ami alkalmanként 30 e ft mivel amúgy is hangzatos közleményeket tesznek közzé. Mit válaszolt rá a Polgármesterünk? Hát megkérdezte, én vagyok az akinek adótartozása van Leányfalun. (Nem, nem én vagyok.) MIVAN??? Mi köze a kettőnek egymáshoz??? Lenyomoznak? Megfigyelnek? Megfélemlítenek? Vagy csak kíváncsi a mi Polgármesterünk, hogy tényleg tudjon segíteni?”

Ha eddig nem tudtad: a NAV listázza és lakcímmel együtt közzéteszi azoknak a magánszemélyeknek a listáját, akiknek magas adótartozásuk van. Ezen az oldalon ellenőrizheted, hogy te is fent vagy-e a listán.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!