Kasza Tibinél elszakadt a cérna: a magyar kórház egy orosz rulett!!! (+videó)

Forrás: facebook.com

Kasza Tibor Thaiföldön épp nászúton tartózkodott, amikor itthonról érkezett a hír, hogy a cukorbeteg édesanyját – aki emiatt korábban majdnem elvesztette az egyik lábát – péntek délután négykor trombózisgyanúval vitte be a mentő a kórházba. A mentősök a trombózisgyanú miatt annak megfelelően fekve szállították és a fektetését javasolták, a sürgősségi osztályon azonban csak egy szék jutott, mert nem volt fekvőhely! Telefonon sikerült csak elérni, hogy egy másik széket is odatoljanak, amire feltehette a lábát, miközben azon rettegett, hogy nehogy elinduljon egy vérrög.

A sürgősségi osztályok triage rendszerében „vannak sétáló látnokok, akik meg tudják mondani, hogy egy eset, aki mentőt hív magához, tehát nincs jól, igazából hány óra van benne” – hány órát kell ülnie egy széken, mire ellátást kap. A népszerű celeb irónikusan megjegyzi, ha mindenféle vizsgálat nélkül döntenek emberek sorsáról, akkor miért nem csinálnak „telefongyógyászatot”? A videón érezhető a jogos felháborodás, amikor lutrinak, orosz rulettnek nevezi azt a rendszert, ami eldönti, ki, mikor kaphat ellátást.

Sajnos Kasza édesanyjának az esete nem egyedi, mint az a videó kommentjeiből is kiderül, csak másnak nincs milliós követő tábora a közösségi médiában, hogy ő is elmondja. Ezért tisztelet Kaszának, hogy mindenkiért emelte fel a szavát!

A teljes videó itt tekinthető meg:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!