Szánalmas magyarázkodásba kezdett a Fidesz miután újabb „köteles” beszéd jelent meg Kövérről

Nagy vihart kavart Kövér Lászlóról kiszivárgott hangfelvétel ahol gyakorlatilag beismerte a választási csalást 

“Az a jó, ha az ellenzék nem rúg labdába. Ezt természetesen kormánypárti politikusként mondom, minden kormánypárti politikus ezt mondja, vagy legalábbis ezt gondolja. Magában legfeljebb nem meri kimondani nyíltan. Én is csak ebben a körben teszem. Isten őrizz, hogy ők labdába rúgjanak. Az, amit mondanak a választási rendszer reformjáról nem mondom, hogy nincs benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt” – hallható ahogy Kövér László ezt mondja egy hangfelvételen. – bővebben itt írtunk róla

Hidvéghi Balázs szombati sajtótájékoztatóján mindezt úgy kommentálta: „az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója”. Szerinte a nyilvánosságra került szövegben semmilyen vállalhatatlan kijelentés nincs, és „a választási rendszer ugyanolyan demokratikus, mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni”.

Az MSZP viszont úgy reagált, hogy Kövér László elismerte a Fidesz választási csalását, kimondta, hogy a kétharmad birtokában magukra szabták a választókerületeket azért, hogy teljesen ellehetetlenítsék az ellenzéket. „Szavaiból kiderül, hogy bármilyen csalást, törvénytelenséget megtehetnek továbbra is, mert mivel ők kormányoznak az lesz törvényes, amit a Fidesz mond” – áll a szocialisták közleményében.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!