5 ok, amiért Orbán Viktor biztosan elveszti a 2018-as választást

Közeledvén a nagy naphoz, amely jelen esetben nem Orbán Viktor egy újabb gyermekének házassága, hanem a választás, egyre inkább biztossá válik, hogy a Fidesz Orbán Viktorral együtt fog a süllyesztőbe menni. 5 okot találtunk erre:

1, Ilyen pocakkal, valljuk be, nehéz kampányolni. 

orbán

Ha sikerül is, az emberek miért szavaznának egy jóllakott napközisre, akinek ráadásul mindössze 993 ezer forint a megtakarítása a legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján? És ezen a ponton el is értünk a második okhoz, amiért Orbán biztosan veszít majd áprilisban.

2, Nem tud takarékoskodni

A miniszterelnöki szóvivő, Havasi Bertalan szerint, a miniszterelnök vagyonnyilatkozata törvényes, aki mást állít, az hazudik, tehát eszünkben sincs ezt cáfolni. Lehet, hogy a többi pénzt a miniszterelnök a bendőjében tartja, ugyanis jóval elmarad a magyar átlagtól, ami a jegybank adatai szerint átlagosan 4,1 millió forint/fő. Egy olyan kormányfő pedig, aki képtelen spórolt pénzben megütni a magyar átlagot, milyen példát mutatna a Nemzetnek?

3, Illiberális demokráciát szeretne

Orbán anno úgy fogalmazott: „a populizmus élő klasszikusai szájában a „liberális” szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet… Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához.” Úgy véli tehát, hogy aki nem szabadságot akar a népének és illiberális demokráciában gondolkozik, az populista. Egy populista vezetőt pedig miért is választana meg Magyarország?

4, Soros György pártja mérföldekkel előzi a Fideszt

Azért is bizonyos, hogy Orbán elvérzik tavasszal, mert mint azt tudjuk, az SGYP (Soros György Pártja) a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint lekörözi a jelenlegi kormánypártot. Az Index készített is erről egy mérést, ahol többek között az Úr Angyala Intézet munkatársa ismertette az eredményeket.

5, A legnyomósabb érvet Selmeczi Gabriella mondja ki.

Ne kételkedjünk tehát benne, hogy Orbán csúfos vereséget fog szenvedni!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!