Embertelenség a X. kerületben. A polgármester menekül

Kovács Róbert /fotó: kobanya.hu/

Régi probléma Budapest X. kerületében, hogy az önkormányzati lakások vagy belül vagy kívül, de nem méltóak a normális emberi életre. Annak ellenére, hogy bizonyos házak felújításáról már 2006 óta van érvényes rendelete a kerületnek, a városrészben szinte semmi nem történt annak érdekében, hogy emberhez méltó körülményeket teremtsenek a bérlőknek. – Garai jegyzete

Inkább sorra lakoltatják ki a családokat az elavult épületekből. A törvényesség látszatát fenntartva ajánlanak ugyan cserelakást azoknak, akiktől meg akarnak szabadulni, de ezek a cserelakások olykor még rosszabb állapotban vannak, mint ahonnan el kívánják költöztetni a családokat. Ezért nem fogadják el a felajánlott ingatlant a bérlők, ami azt eredményezi, hogy nem kell tovább foglalkozni velük és lehet azt hazudni a médiában, hogy „mi segíteni akartunk, de ezeknek az embereknek nem kellett a segítség” Jöhet a kilakoltatás.

A 24.hu a napokban tett közzé egy videót, ami egy gyermekét egyedül nevelő anya kálváriájáról szól. Ide kattintva nézheti meg.

Az eset miatt aktivisták és érintett lakók, szomszédok lepték el a X. kerületi önkormányzat közgyűlését, hogy elérjék: foglalkozzanak a problémáikkal. A képviselők kormánypárti többséggel úgy döntöttek, hogy májusig kitalálják mi legyen. Addig viszont újabb kilakoltatások várhatók, mert lejár a moratórium. A fideszes Kovács Róbert polgármester pedig akkor, amikor a sajtó munkatársai kérdezni szerették volna az esetről- közvetlenül az önkormányzat testületi ülése után-, egész egyszerűen annyit válaszolt, hogy nem nyilatkozik, majd elhagyta az üléstermet. A pökhendiség netovábbja. Mit képzelnek ezek magukról? Ezek az emberek olyan mértékben távolodtak el az egyszerű polgároktól és olyan szinten veszik kutyába azokat, akik nem számítanak nekik, hogy az már vérlázító.

Ilyen az, amikor a család az első. Ilyen valójában, amikor csak hangzatos ígéretek vannak, a tettek pedig köszönőviszonyban sincsenek a kimondott szavakkal, a látszólagos együttérzéssel. A Fidesz, közel négymillió embert tart a létminimum közelében, több, mint egymilliót mélyszegénységben. Ez az érdekük. Ők nem szavaznak. Rájuk. Ők nem támogatók. Nem kell velük foglalkozni. Családbarát kormány? Igen. Saját család barát.

Korábban a Híraréna közölt cikket egy családról akik ellen két bírósági pert is indított a X. kerületi hatalom, hogy a nagycsalád összes tagját kipaterolja, mindössze 36 négyzetméteres otthonából! Tartozásuk nem volt. A lakás pedig így is kisebb volt, mint amit a törvény az önkormányzatoknak előír. Nem romák, nem soros ügynökök, de ha azok is lennének, Emberek, Gyermekek.

Jó reggelt Magyarország!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!