Totális őrület: Szlovákiában tilos Orbán-paródiákat közzétenni – nem fogod kitalálni, ki szavazta ezt meg!

Szlovákiában nemcsak az ország vezetősége jelent problémát a kint élő magyarokra, hanem néha maguk a kint élő magyarok is. Valahogy kint az Orbán-imádat párosul a szlovákiai közéleti „kultúrával” és ilyenkor egészen groteszk eredmény születik.

A közszolgálati Pátria Rádió Rangadó című műsorában elhangzott Bödőcs Tibor nagy sikerű Orbán Viktor-paródiája, emiatt a szlovák frekvenciatanács úgy véli, csorbult a hírműsorokra vonatkozó objektív és pártatlan hírközlés követelménye – írja a parameter.sk.

A tavaly áprilisi adása a Soros György-féle Közép-európai Egyetem (CEU) ellen hangolt magyarországi felsőoktatási törvénnyel foglalkozott, és a felelős szerkesztő az összeállítás végére beillesztette a népszerű stand-upos témába vágó, Orbánt kifigurázó – „Magyar ütőérre magyar vámpírt!” elnevezésű – jelenetét.

Aki nem emlékezne rá, annak megmutatjuk, hátha nálunk nem tiltják le:

A közszolgálati érdekeket felügyelő hatóság egyetlen magyar tagja, Pék Zoltán – aki maga is megszavazta az előterjesztést –, a lapnak azt mondta, a paródia tartalmilag és műfajilag nem illett az adásba, ami az egész témát rossz irányba vitte el. Ha a program nem ezzel a bödőcsös résszel zárult volna, nem is támogatta volna a rádiónak címzett figyelmeztetést – foglalja össze az esetet a HVG.

Tehát az Orbán-paródia műfajilag rossz irány Szlovákiában egy kint élő honfitársunk szerint, aki ráadásul a szlovák közszolgálat érdekeit felügyelő testületben ül.

Nekünk nincs több kérdésünk, a szó a stúdióé, de leginkább a kommentelőké!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!