Élő adásban nyomták le G. Fodor handabandázását, már hazai terepen sem védhető a Fidesz!

Visszaszámlálás a választás előtt – ezzel az új blokkal gazdagodik  a Tv2 Mokka című reggeli műsora, amelyben a hét aktuális politikai kérdéseiről tudnak vitatkozni, eszmét cserélni  a meghívott vendégek. Hol máshol, mint a konyhában, ahogy tesszük mi is otthon, legalábbis Istenes László műsorvezető szerint. A bemutatkozó rész alapján a műsorvezető mellé két olyan vendéget hívnak, akik valószínűsíthetően különböző álláspontot képviselnek majd, hogy legyen vita.

Az első részben G. Fodor Gábort a Századvég Alapítvány elnökhelyetteseként mutattak be, mintha semmi köze nem lenne az egyik kormány propagandát toló online szennylapjához (a linkjét, nevét szándékosan nem írjuk le, az Önök nyugalma érdekében),  és az alapítvány sem lenne kitömve közpénzzel. Nos, a másik oldalon helyet foglaló Boros Tamás, a Policy Solutions elemző intézet stratégiai igazgatója azonban olyan elemzést nyomott az élő műsorban, hogy a rendezői pulton is mindenkinek megmerevedett a keze! Ehhez bizony kevés volt G. Fodor kormány propaganda mantrája, a műsorvezető is érezte, hogy a műsor nem hozza az Andy Vajna által vártat, ezért egy jól irányzott kérdéssel  az ellenzéket akarta kellemetlen helyzetbe hozni.

Boros azonban végig megőrizte higgadtságát, és teljesen tényszerűen vezette le, miért nettó hazugság a kormány legújabb, az ellenzéket azzal támadó kampánya, hogy lebontanák a kerítést. Folyamatosan kifejtette, hogy a plakáton látható politikusok éppen azt hangsúlyozták, hogy nem bontanák le a kerítést, a Soros-tervnek nevezett cikkben pedig Soros György pont a határok megerősítéséről ír. Vona Gábor jóval Orbán előtt felvetette a menekültkérdést, és hogy a kerítés nem állított meg senkit, hanem azért nincsenek itt menekültek,  mert Angela Merkel megállapodott Törökországgal.

Persze felvetődött a hitelességi kérdés is, miszerint a kormány azzal érvelt a menekültek befogadása ellen, hogy Szerbia már biztonságos országnak van nyilvánítva, így maradjanak ott a menekültek, közben pedig titokban mégiscsak befogadott 1300 embert.

A műsorvezető a Jobbikot külön próbálta negatív színben feltüntetni, amikor arról beszélt, hogy a Jobbik iszlamizálódik. Azonban Boros itt is korrekten, tényszerűen javította ki, hogy a Jobbik 2015 előtt egy kifejezetten arab és iszlám barát párt volt, és ebből próbál meg most kikecmeregni, de ahogy G. Fodor mondta, a múltja folyamatosan szembe jön vele. Azt már nem tette hozzá, hogy ugyanúgy, mint a Fidesznek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!