„Told le a gatyádat b.meg, és bedugom neked az izét” – nekimentek a tüntető diákoknak a Pesti Srácok törzskocsmájában

Huth Gergely és Stefka István érdekeltségei összesen 75 millió forint állami támogatást kaptak különböző projektjeikre.

A jobboldali Pesti Srácok online oldal több vezetőjének érdekeltségei is részesültek az 1956-os Emlékbizottság pénzosztogatásaiból – adta hírül az RTL Klub Híradója még évekkel ezelőtt.

A csatorna arról számolt be, hogy a pestisracok.hu főszerkesztője, Huth Gergely Dr. Sziget Bt. nevű cége kétmillió forint közpénzt kapott a Schmidt Mária vezette emlékbizottságtól arra, hogy felújítsák Huth Revolution 56 nevű kocsmáját a Bem rakparton. A „szabadságharcos söröző” néven futó kocsmát ’56-os tematika szerint alakították át, a forradalmat idéző falfestmények kerültek bele és egy szovjet katonai terepjáró is parkol előtte.

Nemrégiben a forradalmi kocsmát tüntetők látogatták meg, akik a diáktüntetések egyik prominens résztvevője, Rékasi Zsigmond mellett álltak ki, akiről lejárató cikket adott közzé a Pesti Srácok. Kromer Patrik a tüntetők nevében szeretett volna átadni két könyvet a Pesti Srácok szerkesztőinek. A pultos letagadta, hogy ismerné őket, a törzsvendégek pedig heves szóváltásba keveredtek a fiatalokkal. Közülük az egyik férfi ki akarta hajítani az ajándékozott könyveket.

Ezen a videón világosan látszik, hogy a békés diákoknak milyen stílusban és hangnemben támadtak neki a Schmidt Mária emlékbizottsága által felújíttatott kulturális kocsmában. „Milyen tetoválás van a nyakadon, biztos a segglyukadon is van, told le a gatyád, és bedugom neked az izét” – többek között ezzel a köszöntéssel néztek szembe a tüntetők, akik csak meg akarták ajándékozni Huth Gergelyéket egy kis olvasnivalóval.

Az alábbi videón látszik, hogy a rejtélyes kopasz úr egyenesen ki akarta vágni a könyveket, amiket Kromerék hoztak magukkal.

Később aztán Huth Gergely és csapata is megérkezett, akik elmondása szerint „fél lábbal még diákok” így az erőszakos közjáték után egy békésebb hangvételű beszélgetéssel sikerült lezárni a performanszot.

Mi csak gratulálni szeretnénk Schmidt Máriának és az emlékbizottságának, hogy egy ilyen remek, forradalmi kocsmába ölték az adófizetők pénzét!

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!