Lázár János a szegények vegzálásának újabb fejezetét nyitotta meg: Gyermekéhezés

Lázár János ma is belopta magát a nélkülözők szívébe. Tegnap még a közmunkásokba törölte bele a lábát, ma már gyerekekbe.

Hiába ígérte meg ugyanis Csanádpalota független polgármesternének, hogy gyorssegélyt folyósít a város számára, ígéretét nem sikerült teljesítenie.

Emiatt azonban nem holmi stadionavató marad el, hanem 250 gyermek rendszeres napi étkeztetése. Lehet az a feledékenységének oka, hogy nem fideszes gyerekekről van szó, hanem amolyan átlag magyarról. Aki éhezik.

Üres ígéret

A független polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet által vezetett város még a hónap elején jelentett csődöt. Először az önkormányzati dolgozók fizetése került veszélybe, majd most a közétkeztetés finanszírozása.

Hiába érkezik utalás az Államkincstártól, a közüzemi elmaradások miatt a szolgáltatók inkasszót tettek a pénzekre, így azok elmennek a tartozásokra. Csanádpalota pedig fizetésképtelen. A közétkeztetést végző vállalkozás sem nem dolgozhat ingyen, 20 alkalmazottjának a következő hónapra már nem tud fizetést adni. Emiatt azonban éhen maradnak a gyerekek.

A város még tavaly novemberben igényelt rendkívüli támogatásként 57 millió forintot, abból viszont csak 1,6-ot kapott. Erre ígért a Miniszterelnökséget vezető miniszter január 18-án 50 millió forintos gyorssegélyt a városnak, de az valahogy nem érkezett meg. – írta a hvg.hu.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!