Karácsony Gergelynek sikerült kikerülnie Soros György öleléséből!

Beindult a Fidesz kampánya, erősen is nyitott, mind a hazugságok terén, mind látványvilágban. Most új vizekre merészkedünk, és megpróbáljuk kielemezni ezt a vizuális csodát, amit plakátnak hívnak!

Mit is akarhatott mondani a költő  propaganda dizájner?

A kompozíció előzménye a Fideszhez semmiköze sincs CÖF plakátjain található meg, egyrészt az ellenzékiek együtt szerepeltetése, másrészt egy negatív figura társaságában, akit most nem egy bohóc testesít meg, hanem maga Soros György.

együtt bontanák le
Fotó: Fidesz/Facebook

 

Tisztán látszik, hogy Gyurcsány és Vona állnak legközelebb Soroshoz, az ő vállukon nyugtatja kezét a „főgonosz”. Valószínűleg, egy gyenge „szalon majmozást” is láthatunk a képen, mert csak a gibbonok rendelkeznek ekkora karokkal, amik a liberálistól a szélsőjobbig is elérnek, természetesen Sorost kivéve. Vona közelsége a néppártosodás cuki kampányában  nem is olyan meglepő, valószínűleg ő a következő plakáton fogja átvenni  a CEU-s diplomáját! Összefont keze némi zárkózottságot sugall, egy kicsit még szokatlan neki ez a társaság, reméljük a követező plakátokon lazul majd egy kicsit.

Gyurcsány jobb keze Szél Bernadett mögött található takarásban, azzal az egyértelmű üzenettel, hogy ő irányítja Szél minden mozdulatát, mondhatni bábként mozgatja a háttérből. Azonban észre kell vennünk a tényt, hogy Szél és Karácsony elkerülte Soros ölelését, ami nem kis teljesítmény ellenzéki politikusként! Valószínűleg a közös LMP-s múltra utalhat ez a motívum, kiemelve a két szereplő politikai sodródását. Karácsony a kép bal szélén foglal helyet, az erővágó is bal kezében van, de csak olyan „mi a f…sznak fogtam én ezt meg” tartással. Ennél sokkal dinamikusabb Szél jobb oldalon való elhelyezése, a vágót két kézzel markolva, szinte már bontaná a kerítést, mutatva ezzel a politikus utóbbi időkben tapasztalható harcosságát.

A kép tökéletessége abban rejlik, hogy nem feledkezett meg az Szigetvári Viktorról sem, bár súlyának megfelelően csak egy „EGYÜTT” feliratként jelenik meg, azt is lerejtve egy mondatban. A mondat azonban árulkodik a kormánypárt félelmeiről is, a feliratban egyértelműen jelenik meg, csak a vak nem veszi észre. A betűk felcserélésével könnyen kiolvasható a BOTKA ÁTRÁZHAT üzenet, mely valószínűleg a művész tudatalattijából tört fel az alkotás során.

Véleményünk szerint a művészre nagy jövő vár, a képmanipulációs szoftverek ilyen ügyes kezelése óriási távlatokat nyithat meg előtte. Például, ezzel a technikával Orbán részese lehetne az Aranycsapat győzelmeinek, Rogán helikopterét könnyedén Zsigulivá változtathatná, esetleg Kósa mama sertéstelepe helyére pedig egy befőttes polcot varázsolhatna.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!