Ettől padlót fogsz! Golyót akartak röpíteni Orbánba, ez lett belőle

Orbán Viktor Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader. "

Még 2015-ben történt, hogy két nyugdíjas férfit letartóztattak, mivel felmerült bennük a gondolat, miszerint meg kéne ölni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Akkoriban lehallgatták a telefonbeszélgetéseiket is, melyből egyértelművé vált, mi is a két idős bácsi szándéka. A vádirat szerint többek közt arról cseverésztek, hogy

„meg kell győzni a mostani vezetőket, hogy adják fel a hatalmukat. A meggyőzés lehet persze egy da­rab ólom formájában, a fejbe.”

Ahogy a 444.hu is megírta, a vádban leírtak alapján akkoriban meg akartak ölni egy roma származású gödöllői férfit is, ráadásul pénzért. Vettek is pár hatástalanított fegyvert, melyet újra működőképessé alakítottak vissza. Bár többször is jártak a kiszemelt férfinál, mégsem sikerült a tervük. Külön érdekesség az amúgy is szürreális esetben, hogy Péter bácsit igazából nem is a pénz mozgatta, hanem, hogy híressé váljon és bekerüljön a híradásokba.

Egy villamoson akarták végrehajtani a tervüket, de végül csak az ujjukkal immitáltak lövöldözést, amire szegény Gyula úgy megijedt, hogy fel is jelentette önmagát. 

A telefonlehallgatások után az illetékesek azonnali készültségbe léptek és gyorsan kimenekítették Orbánt abból az iskolából, ahol épp egy beszédet mondott az összegyűlteknek. Mindezek ellenére mégsem vádolták meg a 62 éves Pétert és a 60 éves Gyulát a miniszterelnök elleni merénylettel.

A két nyugdíjas ügyének tárgyalása ma kezdődött el.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!