Botrány! Pedofilgyanúba keveredett egy ismert fideszes

Képünk illusztráció // kép: Internet

A hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint kiskorúval folytatott intim kapcsolat miatt jelentettek fel egy nagykőrösi fideszes önkormányzati képviselőt.

Az ügyben a lap megkereste a hatóságot, akik válaszukban az alábbiakat írták:

„A hivatkozott ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölése alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság folytat nyomozást szexuális visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Válaszadásunkig gyanúsított kihallgatás nem történt az ügyben.”

A feljelentésben megnevezett férfi az újságíróknak tagadott. Szerinte semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott az ügyben, és amíg nem tudja, hogy mivel vádolják, addig nem hajlandó nyilatkozni sem.

A Büntető törvénykönyv szerint szexuális visszaélés az, mikor egy 18. évét betöltött személy egy 14. éven alulival szexuális cselekményt végez, vagy arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen. Külön tétel, ha valaki csak megpróbálja rávenni a kiskorút szexuális cselekményre. Előbbi 2-8 éves, utóbbi cselekmény 1-5 éves büntetést von maga után, ha valakiről bebizonyosodik, hogy a nevelésére bízott személlyel szemben követi el ezt.

A párt egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

HVG.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!