Napi három halál: Brutális orrszarvú-irtás volt a tavalyi év Dél-Afrikában

Az elmúlt évben illegálisan elejtett állatok száma 1028, ami alig mutat csökkenést a tavalyelőtti 1054-hez képest – mondta Edna Molewa dél-afrikai környezetvédelmi miniszter csütörtökön.

A leginkább érintett terület a turisták által kedvelt Krüger Nemzeti Park az ország keleti részében, ahol 505 rinocéroszt öltek meg 2017-ben. „Világos, hogy újabb célokat tűzünk ki a vadorzók elleni küzdelemben, de azt is pontosan tudjuk, hogy a harc még messze nincs megnyerve” – mondta Molewa.

Az országszerte elfogott vadorzók és tülökcsempészek száma 680-ról 518-ra csökkent. A miniszter kiemelte: csak a Krüger Nemzeti Parkban 220 fegyvert foglaltak le a letartóztatások során.

Afrikában a becslések szerint még mintegy 20-25 ezer orrszarvú él szabadon, közülük a legtöbb a Dél-afrikai Köztársaságban.

„A 2017-ben megölt rinocéroszok száma elfogadhatatlanul magas. Az egy napra jutó csaknem három megölt orrszarvúval a válság megállíthatatlanul folytatódik” – emelte ki Tom Milliken, a Traffic állatvédő szervezet munkatársa.

(kép: illusztráció)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!