„B…sszátok meg a szentmiséteket” – durván beüzent Orbánéknak a fiatal politikus

Bihal Dávid // kép: Internet

Durván őszinte nyílt levelet kapott a Horthy Miklós misét szervező társaság. Bihal Dávid szocialista politikusnál ugyanis elszakadt a cérna, mikor megtudta, hogy január 27-ére, Auschwitz felszabadításának emléknapjára időzítették a népirtás előkészítésében masszívan cinkos szélsőjobbos kormányzó emlékmiséjét.

A politikus bejegyzését a Facebookon tette közzé, amit mi most változtatások nélkül közlünk:

„Elnézést kérek mindenkitől, de most olyan levelet kell megírnom, ami sokaknak nem fog tetszeni, de az igazságérzetem ezt megkívánja. Kivételesen most nem leszek politikailag korrekt.

Horthy Miklósért és menyéért, özv. Horthy Istvánnéért tartottak volna emlékmisét 2018. január 27-én, az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 73. évfordulóján a belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplomban.

Számomra nem teljesen világos, hogy Önök, akik a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének belvárosi csoportjának merik magukat nevezni, miért ezt az időpontot választották.

Amíg minden jóérzésű ember Auschwitz felszabadulásáról emlékezik meg, addig Önök emlékmisét celebráltak volna egy nyíltan antiszemita kormányzóról és annak feleségéről. Ne tegyünk már úgy, mintha nem lenne összefüggés! Ez nem hisztériakeltés vagy liberális sallang, hanem nagyon is komoly figyelmeztetés. Azok öltek, akikre Önök emlékeznének az Úr házában. Azok, akik hozzásegítették Hitlert az ördögi tervéhez, és emelkedett, keresztény pátosszal imádkoztak volna értük épp azon a napon.

Tudják, mit?
Basszák meg az emlékmiséjüket, basszák meg a Horthy-imádatukat!

Talán ezt megértik, ezt meghallják, ahogy álszent módon a misét szervezték. Megértem, hogy nagyon elégedetten gondolnak vissza a Horthy-korszakra. Elégedettek lehetnek, hiszen megint vannak uradalmak és kormányzója is ennek az országnak, Orbán Viktor személyében.

Hitre szüksége van az emberek lelkének. Vallásra szüksége van embermillióknak. Önök, akik keresztény értelmiségieknek merik magukat nevezni, talán azzal tudnának a legtöbbet tenni a kereszténységért, ha nem mocskolnák be annak tanításait.

Ha pedig nem érzik a tettük súlyát, Önök nem többek, mint a Kormányzó, akire épp emlékezni akartak volna a meggyilkolt emberek helyett.”

UPDATE: A szövetség végül mégsem rendezi meg a szélsőjobbos légyottot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!