Most rajtad a sor! Orbánék apróhirdetésben keresnek munkatársat

Tőlem sajnáljátok?

Úgy tűnik, ha Orbán Viktorról van szó, semmi sem drága ennek a kormánynak. Na meg persze a hatalom megtartására is szívesen áldoznak. Persze megint a miénkből: megjelent ugyanis egy pályázati felhívás az Európai Unió Hivatalos Lapjában, ami szerint nettó 360 millió forintért keres rendezvényszervezőt a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK). Minderről a HVG számolt be.

A beruházások átadórendezvényeinek megvalósítása, és még néhány egyéb rendezvény megszervezéséről szóló felhívás igen bőkezű, a keretösszegből a nyertes cégnek nettó 210 millió forintért mindössze három rendezvényt kell megvalósítania. Igaz, ezek annyira, de annyira jelentősek, hogy „többek között Magyarország miniszterelnöke és egyéb kiemelten védett személyek” is a résztvevők között lehetnek. Egyik ilyen rendezvény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) nagyszabású átadóünnepségének megszervezése és lebonyolítása, valamint az Orczy kert átadása (résztvevők száma: min. 100 – max. 400 fő). A másik:a megújult Gül Baba türbéjének átadó rendezvénye (résztvevők száma: min. 100 – max. 200 fő), a harmadik pedig a Moholy Nagy Művészeti Egyetem fejlesztési programját bemutató rendezvény (résztvevők száma: min. 1000 – max. 2000 fő).

Ezen kívül van egy 150 milliós keret a Helló, Budapest Fesztiválra (akár 12 ezer résztvevővel), és egyéb, meg nem határozott konferenciák, szakmai rendezvények megszervezésére, a rendezvényekhez kapcsolódó promóciós feladatokra, és egyéb kreatív ötletekre.

A kiírás pikantériája csupán annyi, a rendezvényeket márciusban és áprilisban, a április 8-i országgyűlési választásokat felvezető kampány véghajrájában tartják. Azt a kérdést persze a HVG is jogosan tette fel: mi kerül a 3 darab, egyenként maximum egynapos átadóünnepségbe, azt a felhívás nem részletezi.

Egyébként meg mi az a 360 millió forint, egy fél stadionra nem elég. Na, elvtársak, lehet oszolni, nincs itt semmi látnivaló.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!