3 terrorista és hat civiláldozat a kabuli szállodatámadás és ellentámadás eredménye

Véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint.

A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium egyik szóvivője tájékoztatása szerint heten sebesültek meg a szombat este indított támadásban, amelyet egyelőre egyetlen terrorszervezet sem vállalt magára. A korábbi tájékoztatással szemben nem négy, hanem három merénylő volt, mindhármukkal végeztek a különleges erők, amelyek aztán szobáról szobára vizsgálták át a szállodát.

A hotelből több mint 150 embert, köztük 41 külföldit menekítettek ki, 126-ot még az éjszaka folyamán, a többieket vasárnap reggel – közölte a tárca másik szóvivője, Nadzsíb Danis.

A támadás időpontjában a hotelben egy lakodalmat tartottak, a násznépet sikerült kimenekíteni. Emellett az 1TV helyi csatorna úgy tudja, a szállodában szombaton egy konferenciát is rendeztek mintegy száz résztvevővel.

Az épület egy része kigyulladt a támadás során. Nadsib Danis belügyi szóvivő korábban azt állította, hogy a fegyveresek, amikor bejutottak az épületbe a konyhán keresztül, ott tüzet gyújtottak. Eltérő információt közölt később kollégája, Naszrat Rahimi, aki szerint a szálloda harmadik emelete állt lángokban. Helyi idő szerint szombat este kilenc órakor legalább négy fegyveres jutott be a szálloda belsejébe, ahova robbantással vágtak utat maguknak. A hotelben megszakadt az áramszolgáltatás, a támadók a második emeleten elbarikádozták magukat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!