Már a fideszesek sem hisznek nekik? Ebből robbanás lehet áprilisban!

Ez bizony politikai öngyilkosság. Nem a látványos és gyors módja, hanem a lassú, biztos megsemmisülést hozó. Orbán kikeverte a lassan ölő mérget, és szépen elkezdte cseppenként adagolni a pártjának, ami mindennap be is vette a napi adagját, hiszen fincsi íze van. Volt aki nem tudott ellenállni, és naponta többet is bevett belőle, annyira ízlett neki. A kormányfő pedig egyenesen a függőjévé vált, már nem tud nélküle élni.

Ez a lassan ölő méreg a korrupció. A strómanok mögé bujtatott vagyon, a tehetség és ötlet nélküli robbanásszerű meggazdagodás, a teljesen nyilvánvaló, csak a teljesen tökkelütött híveknek fel nem tűnő lopás. Olyan ez, mikor az alkoholista már az utcán is iszik, először még papírzacskóból, aztán már azzal sem törődik. A család egy ideig úgy tesz, mintha nem látná, majd próbál felmentéseket keresni, utána pedig szépen lassan szembesül a valósággal, már sem maga előtt, sem mások előtt nem tagadja a tényt.

A Fidesz családja, a választóik most jutottak el erre a pontra. Már látják, és nem keresnek felmentéseket, ez bizony korrupció, ahogy magunk között mondjuk, rablás. A lassan ölő méreg hatni kezdett, a szervezet gyengül, az életfunkciók egyre kisebb aktivitást mutatnak. A Medián HVG-ben megjelent kutatása szerint, arra a kérdésre, hogy: „elképzelhetőnek tartja, hogy olyan nagyvállalkozók, mint Garancsi István, Mészáros Lőrinc vagy Andy Vajna, valójában Orbán Viktor strómanjai?” a Fidesz-szavazók 13 százaléka mondta, hogy nagyon valószínű, 51 százalékuk meg azt, hogy elképzelhető. A teljes népességben pedig majdnem kétharmados azok aránya, akik szerint a kormányra „nagyon nagy” vagy „nagymértékben” jellemzőek a pénzügyi visszaélések. Jelentős többségben vannak azok is, akik a magyarországi korrupciót „felülről irányított, rendszerű tevékenységnek” tartják.

Emlékszünk még 2010-re, hogyan nyert a Fidesz kétharmaddal? Az akkori karaktergyilkosságon átesett MSZP szavazói kiábrándulva pártjukból, tüntetőleg nem mentek el szavazni. A lassan ölő mérgek a legveszélyesebbek. Nem érezzük a veszélyét, hozzászokunk, nem vesszük észre a hatását, csak mikor már késő.

Ebből óriási bukás lehet áprilisban a Fidesznek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!