11.2 C
Budapest
2024. április 19. |

Félmilliárdból alakoskodni is fognak a miniszterek gyerekei

Miniszterek gyerekeit, unokáit táboroztatná Kerényi Imre, erről számolt be a Magyar Nemzet. Igaz, a Kormányzati Tájékoztatási Központ később hazugságnak nevezte a lap állítását, de levelükben mégis azt írták:”…A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján  a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd.”
Miközben a kormányhatározatban szó szerint az van, hogy „a vörösberényi kolostoregyüttes épületegyüttesének állagmegóvása, valamint az ifjúsági táborozás előkészítéséhez szükséges intézkedések érdekében elrendeli 500 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását.” – írja a Magyar Nemzet.

A Gizella-tábor toborzólevelét a tavasz folyamán megkapják polgármestereink, államtitkáraink és minisztereink, azzal a kéréssel, hogy gyermekeiket, unokáikat fizessék be a vörösberényi Gizella-táborba. Ugyanez a levél a Kárpát-medence egyházi méltóságait arra kéri majd, hogy a plébániák és a parókiák látókörében lévő legtehetségesebb gyermekeket küldjék el a Gizella-táborba, és vállalják nyaralásának költségeit.

Az ár is ennek megfelelően lett belőve, a részvételi díjat fejenként 250 ezer forintra tartja Kerényi. Elismeri, hogy ez elég drága, de hozzáteszi, minőségi is. „Ér a trónörökösünk ekkora befektetést?” – teszi fel a kérdést. 20 ember felmentést kapna a díjfizetés alól, ezt maga Kerényi bírálná el. Az ötletgazda természetesnek veszi, hogy saját „korosztályos unokája”, Dávid számára már foglalt helyet a hivatalosan még meg sem hirdetett rendezvényen.

A tábor azonban már a nyáron startolhat, olyannyira, hogy ütemterv is van már a 14 napra, biciklizés, úszás, vitorlástanfolyam. Felsoroltak néhány pontot is: a táborozók alapfelszereléséhez tartozna egy görög peplon, egy római tunika, egy puhafából készült rövid római kard, egy cserkészzsinórral ellátott napkalap. Programpont: az ifjak római centuriák mintájára masíroznak és hadi versenyt rendeznek, a lányok pedig népi körtáncot, úgynevezett leánykarikázót lejtenek, és szobrokat utánozva megismerik az ókori ruhaviseletet. A gyerekek karénekeket és színpadi jeleneteket tanulnak, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik előtt. „Angyalként ezt éneklik majd. Született világ megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.”

A Magyar Nemzet azt írja, a január 15-i Hivatalos értesítőben megjelent határozatból kiderül, az Orbán által jóváhagyott rendelet szerint a belügyminiszter egy összegben vagy több részletben, de azonnali hatállyal félmilliárd forintos támogatást küld Balatonalmádi önkormányzatának átadott vörösberényi kolostor állagmegóvására és ifjúsági táboroztatás előkészítésére küldik, de név szerint nem említik a Gizella-tábort.

A Hülye Járások Minisztériuma mintájára lassan már létre lehetne hozni a Hülye Ötletek Minisztériumát. Akkor legalább nem kellene alakoskodni. A tárca vezetője pedig bátran mondhatná a nép szemébe: „…tiéd lesz egy láda fos.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!