Csak kiválasztottaknak! – Megmutatjuk, hol tanul úszni Habony Árpád és a fideszes elit

Képünk csak illusztráció, nem a helyszínen készült, nem az említett iskola tanulóiról

Nem lehet nem észrevenni, hogy a magát hangzatosan Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott valami, mennyire hasonlít a ’90-es évek előtti Népi Demokratikus Köztársaságokhoz. Azok nem voltak sem demokratikusak, sem népiek, sem köztársaságok. Ugyanúgy igaz ez a NER-re, se nem nemzeti, se nem együttműködő, bár rendszer van benne. Például, rendszeresen kiderül, hogy az Új Magyar Feudalizmus hűbérurai hogyan használják saját tulajdonukként a közös vagyonunkat, mindenféle gátlás nélkül átgázolva bárkin, aki egyéni érdekeik útjába áll.

Legutóbb a HVG derítette ki, hogy a NER újgazdag rétege hogyan épített magának welness medencét úgy, hogy azt a megépítés napjáig tanuszodának álcázták. 2010-ben még mindenki azt gondolta, valóban jó lesz a gyerekeknek, az iskolától 270 méterre épülő sportkomplexumban tényleg tudnak majd úszni a gyerekek. Az önkormányzat honlapján ez áll: „Hamarosan pedig megnyílik az Oxygen Wellness Sport- és Rendezvényközpont, amelyben egy uszoda is helyet kap, és ezzel megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása.

A Lisznyai Utcai Általános Iskola tanulói azonban egy másik uszodába buszoznak dupla testnevelés órán, hogy tudjanak úszni. Egyrészt mert a tanmedencés rész semmilyen követelménynek nem felel meg, hogy oktatásra alkalmas lenne, másrészt az egész házirend úgy van kialakítva, hogy gyerek az a lehető legkevesebb járjon ide. De a pór népeknek sem ajánlatos ide betévedni, hacsak nem akarják kifizetni a 10 000 forintos napidíjat, az egyébként önkormányzati tulajdonban lévő, de üzemeltetésre egy Cipruson bejegyzett cégnek átadott intézményben.

Az önkormányzat nem hajlandó kiadni a képviselő testület által elfogadott pályázatot, de az eredeti pályázati kiírásban az szerepel, hogy azt a pályázót fogják előnyben részesíteni, „akinek a pályázata a tanuszoda megvalósítását tartalmazza”. Célként is azt rögzítették, hogy „a többfunkciós sportkomplexumnak úgy kell megvalósulnia, hogy az egészségmegőrzés szempontjából fontos lakossági sport, valamint a diáksport színvonalas ellátása is biztosított legyen”.

Értjük mi, hogy a NER újdonsült lovagjait zavarja a gyerekzsivaj. Azonban a Habony nertárs is járhat úgy, mint elődje, csak egy tökös úszómester kell hozzá.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!