Bangóné Borbély Ildikó olyat írt, amit még a szegényeken élcelődő fideszesek is megértenek

A fejlesztési minisztérium turisztikai beruházásokról álmodozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán. Ezzel nem is lenne semmi baj, de ezúttal is kibújt az aranyszeg a fideszes elit Lois Vuttyon zsákjából – az állami beruházáshoz készülő dokumentumokban szegényellenes sorok olvashatók.

Az Mfor.hu szúrta ki a közbeszerzési ajánlattételi felhívást, melyben olvasható, hogy Seszták Miklós fejlesztési miniszter 16 ezer lakosú városa újabb látványossággal bővülhet.

Nem, ez most nem stadion lesz, hanem a már meglévő stadionhoz közel egy Cinemaqua nevű mozi- és élménypark.

Az ugyan nem derül ki a dokumentumokból, hogy mennyibe fog ez fájni, annyit azonban tudunk, hogy egy 2016-os kormányhatározatra hivatkoznak a felhívásban, amely közel 2 milliárd forintot juttatott volna a városnak felújításokra.

A tematikus élményparkban helyet kap például a Twist Oliver és a tolvajok utcája nevű hely (a leírás szerint ez „a szegénynegyedek egzotikus, de közbiztonságmentes hangulatát tükrözi”), de lesz kalózváros, sárkányváros, szülinap sziget, vagy épp hírességek utcája a stadion főbejáratához közel.

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó a Facebookon akadt ki a kormányzati dokumentáció „egzotikus” meg „romantikus” szegénység-felfogásán. Fenti sorok íróját pedig elküldte sunyiba.

„Olvasom: „szegénynegyedek egzotikus, de közbiztonságmentes hangulatát tükrözi! „
Szegénységben mi az egzotikus? A rohadt életbe, hát legyen része minden elmebeteg fideszes szarházinak ebben az általuk egzotikusnak vallott világba!”

Nem ez az első eset a Fidesz részéről, hogy szegényeken, a szegénységen élcelődnek, vagy tesznek otromba megjegyzéseket. A legendássá váló „mindenki annyit ér, amennyije van”-tól a „meg lehet élni 47 ezerből”-ön át a „szegénység egy létforma”-ig bezárólag. Hosszú már a lista, és sajnos naponta bővül.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!