Még valaki kilépet az Együttből – ez már a végjáték?

Fotó: Hegedüs Róbert

Komáromi Zoltán neve ismerősen cseng azoknak, akik nyomon követik, hogy az ellenzékben milyen programok formálódnak az egészségügy területén. 30 éve gyógyít, ismeri a rendszer minden búját-baját. Azonban ő kesergés helyett programot is dolgozott ki, amely kiránthatja az ágazatot a szakadékból. Most azonban kilépett pártjából, az Együttből.

„Olyan mértékben eltávolodott az Együtt attól a politikai vonaltól, ami miatt Bajnai Gordon hívására én anno beléptem a pártba, hogy ezt nem tudtam tovább vállalni” – mondta ATV-s interjújában. Döntésének okai között volt, hogy az Együttben mindig másodlagos, harmadlagos kérdés volt az egészségügy helyzete, holott a lakosság több mint két harmada ezt tartja az ország legégetőbb problémájának. Gondolom, Juhász Péteréknek a sípolás egy könnyebben emészthető műfaj volt.

A döntés másik oka az volt, hogy az önálló miniszterelnök jelölt állítással a pártja elutasított mindenféle együttműködést más ellenzéki pártokkal. Úgy néz ki, az Együtt most már teljesen a Szigetvári-Juhász duóra szűkült le, ez a két szavazat valószínűleg a választáson is meg lesz. Hamarabb is elgondolkozhattak volna, hogy ha nem csak ők fütyülnek állandóan, de rájuk is fütyül mindenki, akkor nem másokban van a probléma.

Komáromi Zoltánra, szakértelmére, programjára azonban szükség van az ellenzéki oldalon továbbra is, az Mszp eddig is nyitott volt a szakmai programjára.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!