Kuncze Gábor olyan képet posztolt, ami mindent elmond a Fidesz és az egyház viszonyáról

Hódmezővásárhelyen áll a bál, a teljes ellenzéki összefogásban induló civil jelöltre ráugrott a helyi Fidesz, a saját médiájuk, és még Isten házában is ellene uszítanak.

A dél-alföldi városban február végén választanak polgármestert, a tegnapi vasárnapi mise végén a helyi plébános, Németh László – ígéretét beváltva – a Fidesz támogatására szólította fel a híveket a plébánia világi vezetőjeével Márki-Zay Péterrel szemben.

Márki-Zay és a plébános közti viszony hűvössé vált, Németh ugyanis látványosan nehezményezi, hogy bárki ember fia az ő szeretett pártjával szemben bármit is megengedjen magának. A helyieknél is kiverte a biztosítékot a plébános azzal, hogy bevitte a napi pártpolitikát a templom falai közé. A misét az Index szerint az agitáció alatt többen elhagyták, Németh pedig valamivel a szertartás vége bátran előtt kiosont a „hátsóajtón”.

Kuncze Gábor volt SZDSZ-es politikus egy zseniális képpel reagált a Facebookon a mára teljesen nyílttá váló agitpropra, ami a templomok falain belül történik. Csak ennyit írt a kép alá: „Hódmezővásárhely, kampány…”

A katolikus egyház mindeddig nem zárkózott el Németh plébános tetteitől.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!