Ha Ön külföldi lenne, ezeket olvashatná Orbán Viktorról

MTI Fotó: Marjai János

Választási kampány aláaknázott terepen – ezzel a címmel közöl terjedelmes riportot a Süddeutsche Zeitung a magyarországi kampányról. – szemlézte a lapot a HírTV. A német liberális lap úgy fogalmaz: bár a választójog már eleve a Fidesznek kedvez, Orbán Viktor miniszterelnök mégis minden eszközt bevet az ellenzék pártjai ellen.

A lap az Állami Számvevőszék által a választás előtt az ellenzéki pártokra kirótt több százmilliós bírságokat is említi, és kiemeli a bírság miatt csődközeli állapotba került Jobbikot. A cikk szerzője szerint a Jobbik szélsőjobboldali pozícióját mára átvette a Fidesz, míg előbbi ma már néppártinak nevezi magát.

A cikk szerint Orbánt csak akkor lehet leváltani ebben a választási rendszerben, ha az összes ellenzéki erő összefog.

Orbán Viktor Európa lángszórója – ezzel a címmel közölt cikket a magyar kormányfő migráns- és Soros-ellenes kampányáról a Globalist című amerikai hírportál.

A cikk szerint Orbánnak sikerült Magyarországot felhelyezni Európa politikai világtérképére, bár ez inkább szégyen, mint dicsőség, hiszen ezt olyan módszerekkel tette, amit az európaiak túlnyomó része elutasít.

Orbán például már azelőtt lejáratta az EP jelentéstevőjét, hogy az országról szóló hivatalos jelentés elkészült volna. Erről már a Politico brüsszeli kiadása számolt be. Az akkor még készülő, a hetes cikk szerinti eljárás részét képző jelentésre Orbán és a Fidesz ráhúzta a Soros-ellenes kampányt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!