Orbánt felszólítást kapott, nem is akárkitől – a nemzetbiztonsági bizottság elnöke válaszokat követel

MTI Fotó: Kovács Tamás
Azt hittük, hogy sikerül eltussolnia a Fidesznek a letelepedési kötvényeket is? Büntetlenül eltűnhetnek milliók egy Hajós utcai ingatlanból, vele a nevekkel? Vajon sikerül-e 1300 menekültet csak úgy titokban befogadni? Sikerül-e eltitkolni egy helikopter-utat? Az ingerküszöbünk egyre nő, a Fidesz pedig egyre tovább feszíti a húrt.
Vannak azonban politikusok, akik egyenes beszédet követelnek, és bele mernek állni a legkényesebb témákba is. Ilyen többek között Molnár Zsolt, aki Orbán Viktort szólította fel őszinte, nyílt beszédre, többek között az 1300 menekült titkolt befogadása ügyében és az állítólagos Soros-tervvel kapcsolatban is hétfőn, Debrecenben.

A politikus szerint az európai emberek biztonsága három dolgon múlik:

  • a schengeni határok biztosításán
  • egy egységes európai menekültügyi megoldási javaslat elfogadásán
  • a tiszta és egyenes beszéden a magyar közéletben

Molnár Zsolt Debrecenből is felszólította a miniszterelnököt, hogy tisztázza és bizonyítsa a Soros-terv létezésével kapcsolatos állításait, valamint az 1300 menekült titkos befogadásról szóló híreket, amelyek a külügyminisztérium helyettes államtitkárának mondatain alapulnak.

Orbán Viktornak el kell jönnie az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának januári ülésére, mert mindkét ügy tisztázása elengedhetetlen, nem csak a testület, a magyar közélet számára is. Ha a kormányfő nem tiszteli meg a parlamenti demokráciát és a magyar választókat, az annak beismerése lesz, hogy több mint egy éve hazudtak az embereknek a betelepítési kvóta elutasításáról és átverték az embereket a Soros-tervvel való riogatással is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!