Nyílt Fidesz-propaganda ömlik ma a szentszékről a vasárnapi misén Hódmezővásárhelyen

Nyíltan a Fideszes polgármester-jelölt mellé áll a Szeged-Csanádi egyházmegyéhez tartozó Hódmezővásárhely esperes-plébánosa. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független jelöltet, a plébánia világi vezetőjét megtagadta.

Legalábbis így értelmezhető Németh László plébános pénteki interjúja a Vásárhely24-nek, amiben azt közölte, hogy a hétvégén hirdeti ki útmutatását mindkét római katolikus templomban, hogy ne Márki-Zay Péterre szavazzanak a hívek, hanem a kormánypárti alpolgármesterre, az ellenzéki pártok által támogatott független jelöltet pedig „megtagadta és egyházi személyhez méltatlanul minősítette”.

A tegnap esti mise után viszont már úgy nyilatkozott a szavahihető egyházi személy a HírTV-nek, hogy nem akar belekeveredni a politikába, csak mint felelős vezető sajnálja ezt az áldatlan helyzetet – bármit is jelentsen ez. Viszont a vasárnapi misén történő útmutatást megejti a híveknek…

Márki-Zay Péter a helyi Plébánia világi vezetője, gyermekeivel és testvéreivel megy el a vasárnapi szentmisére, és meghallgatja a plébános útmutatását.

A független jelölt a HírTV-nak azt mondta: mivel az egyház nem politizál, a plébános ilyen nyilatkozatot magánemberként tehet. Hozzátette: tiszteli és szereti Németh Lászlót, és örülne, ha továbbra is közösen, békében dolgozhatnának az egyház egységén.

A hódmezővásárhelyi plébánia a Szeged-csanádi egyházmegyéhez tartozik, amely nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A Kiss-Rigó László megyéspüspök vezette egyházmegye is az egyik áldásos nyertese a kormány tavalyi pénzosztásának. Milliárdokból építhet Szegeden stadiont, a beruházás kivitelezője pedig Orbán Viktor miniszterelnök házi vállalkozójának, Garancsi Istvánnak a cége.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!