Orbitális hibát vétettek Juhász Péterék: ha ebből nem mászik ki az Együtt, a kamupártok is bedarálják

kép: spiler.blog.hu

„A jó tündér repked a virágos mező felett, amikor meglátja lent a durcás kismalacot.

— Ó, kismalac olyan szép nap van ma, ragyogóan süt a nap, gyönyörűen illatoznak a virágok, a madarak csicseregnek, és a pillangók is legszebb színeiket öltötték fel ma! Amiért ilyen szép nap van, teljesítem egy kívánságod! Mi legyen az?

— Dögölj meg! – válaszol a durcás kismalac.”

Nem tudom, milyen érthetetlen okból, de ez a vicc jutott eszembe Juhász Péter legutóbbi Facebookos üzenetét megnézve, amiben keményen nekimegy a szocialista pártnak. Azzal vádolja őket, a Molnár Gyulával és Gyurcsány Ferenccel való megbeszélés után, hogy ők a kormányváltás akadályozói. Közben persze odaszúrt Karácsony Gergelynek is egyet, gondolom nehéz lehet feldogozni, hogy régebbi szövetségesük tud, és hajlandó is  együttműködni más pártokkal a siker érdekében. Juhász igen megengedő és barátságos volt azonban Gyurcsány Ferenccel.

De mit is mondott, szűk egy évvel ezelőtt Juhász a HírTV műsorában: „Gyurcsány Ferencnek el kellene fogadnia azt, hogy a választóknak van egy jelentős része, amely egyszerűen elutasítja … ha így folytatja, az ellenzéki együttműködést lehetetleníti el; nemhogy üzenget már a sajtóban, hanem gyanúsítgat, vádol ellenzéki szereplőket”.

Nos, most ő csinálja ugyanezt, négyszemközti találkozókról videót posztol a Facebookon, az Mszp jelöltjeiről azt állítja a sajtóban hogy a Fidesz listáján vannak, az ATV műsorában a Harangozó Tamással készült interjú közben besétál a stúdióba és külön műsorszámot ad elő… Azt hiszem, nem kell folytatni, az ilyen cselekményekre találta ki az internet népe a troll kifejezést.

A tények makacs dolgok, mint tudjuk. Nézzük akkor, hogy a Juhász által Csepelen indítani kívánt Szabó Szabolcs, hogy teljesített a parlamentben, ahova ugye az összefogás jelöltjeként, segítségével jutott be az Együtt színeiben. Ebben a ciklusban 75 felszólalás, 7 óra 13 percben. Nézzük akkor most a Juhász szerint „fideszes listán lévő ejtőernyős„,  Bangóné Borbély Ildikót, akit az Mszp indít: 337 felszólalás, 24 óra 50 percben. Köztük nem egy, igazán szenvedélyes és ütős darabbal.

Értem én, hogy pánikol. Felismerte, hogy a taktika megbukott. Az új pólusra senki nem volt vevő, az Mszp az elejétől fogva kitart az eredeti álláspontja mellett, és nem enged a kormányváltáshoz szükséges minimumokból, a jelöltjeik mögött nincs sem teljesítmény, sem társadalmi támogatottság. Talán hamarabb kellett volna nyitottságot mutatni, és felismerni, amit az Mszp az elejétől fogva mond, hogy közös listára és közös jelöltekre van szükség. Önmagában a koordinált indulás nem megvalósítható úgy, hogy a 0,5-1% támogatással rendelkező pártok is önálló listát szeretnének.

Ennyi támogatással el kell dönteni, részt kívánnak-e venni a kormányváltásban, súlyuknak megfelelően, vagy csak a kampánytámogatásra ácsingóznak, és reménykednek, hogy elérik az 1%-ot, és akkor nem ez lesz az utolsó évük, hogy állami pénzhez jussanak.

Juhászék elérkeztek arra a pontra, amikor el kell dönteniük, együttműködnek, vagy beállnak a kamupártok sorába.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!