Hirtelen Trump is, Putyin is szerelmes lett a koreai diktátorba

Donald Trump amerikai elnök azt sugallta egy interjúban, hogy jó kapcsolatba került Kim Dzsong Un észak-koreai diktátorral, ám azt nem volt hajlandó elárulni, hogy beszélt-e vele.

Trump a The Wall Street Journal című amerikai lapnak csütörtökön a következőt mondta: „Lehet, hogy nagyon jó a kapcsolatom Kim Dzsong Unnal.” Hozzátette, hogy gyakran ellenséges viszonyban van emberekkel, akikkel aztán hirtelen a legjobb barátokká válnak.

A kérdésre azonban, hogy beszélt-e az észak-koreai vezetővel, nem volt hajlandó érdemi választ adni.

„Nem mondom, hogy igen, sem pedig azt, hogy nem (beszéltem vele). Egyszerűen nem akarok semmit ehhez hozzáfűzni” – így Trump.

„Eszes és érett vezető nyerte ezt kört” – ezt már Putyin nyilatkozta a Russia Today beszámolója szerint.

Putyin az orosz média vezetőivel tartott találkozón mondta, hogy a kommunista ország vezetője a nukleáris robbanótöltet és a nagy hatótávolságú rakéta létrehozásával „megoldotta stratégiai feladatát”. Putyin úgy vélekedett, hogy Kim érdekelt a helyzet letisztulásában, elsimításában és megnyugtatásában.

Az orosz elnök szerint csak tárgyalásos úton lehet megoldani a Koreai-félsziget atommentesítésének feladatát, ami csak akkor valósítható meg, ha a folyamat összes részvevője, köztük az észak-koreaiak is biztosak lehetnek abban, hogy biztonságuk nukleáris fegyver nélkül is szavatolható.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!