Nem fogod elhinni, kit tiltott ki Kövér a parlamentből! Ezt senki nem várta tőle!

Forrás: nol.hu

Az Orbán-kormány egyre távolabb kerül attól az értékrendtől, amit anno polgárinak hívott. A konzervatív, mérsékelt jobboldali irányvonal helyét úgy néz ki, átvette az „Alt-Right”-nak nevezett alternatív jobboldali gondolkodás, amely populista, és a hagyományos konzervativizmus legtöbb elemét elveti.

Erre példa Kövér László házelnök legutóbbi húzása, amikor is Jeszenszky Géza volt külügy minisztertől megtagadta a parlamenti belépőt. A volt miniszter Hadházy Ákossal tartott volna közös sajtótájékoztatót az Országgyűlés Hivatalában – a Népszava információi szerint.

Hadházy Ákos mint  írta: tisztában van azzal, hogy a hivatal épületeiben kizárólag országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló, az Európai Parlament magyarországi képviselője, valamint az Országgyűlési Hivatal nyilatkozattételre kijelölt képviselője tarthat sajtótájékoztatót, éppen ezért kért előzetes engedélyt a házelnöktől. Kérelmében így fogalmaz: „Éppen ezért arra kérjük önt, hogy legyen méltányos az első szabadon választott kormány külügyminiszterével, az első és a második Orbán-kormány nagykövetével szemben”. 

Kövér a tőle megszokott egyszerűséggel -hívjuk jóindulattal így- indoklás nélkül válaszolt, mindössze annyit, hogy nem kíván eltérni a sajtótájékoztatókra vonatkozó szabályoktól.

Gratulálunk a Nemzet Házmesterének, ha már Jeszenszky Gézát is a haza ellenségének tekinti!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!