Történelmi pillanat: a fideszes vezetők tömeges kitiltására készülnek az amerikaiak

Az USA felelős vezetői – sajnos nem biztos, hogy az elnököt is ide kell érteni – felismerték, mekkora veszélyt jelent Oroszország új hatalmi stratégiája, és milyen erőteljesen nyomul nem csak a kiber-hadviselés területén, de minden egyéb módszerrel is, hogy befolyást szerezzen más országok vezetésében.

Nemrég kapott az USA szenátusa egy kétszáz oldalas jelentést a külügyi bizottság demokrata szárnyától, Ben Cardin szenátor vezetésével.

A dokumentum három oldalon kizárólag Magyarországgal foglalkozik

A megállapítások között szerepel, hogy a jól bevált recept alapján, propagandával és szélsőséges pártok támogatásával próbálnak befolyást szerezni.

A Fidesz vezette kormány nem tesz semmit az országot elárasztó nyugatellenes, oroszbarát propaganda megállítása érdekében, mert belpolitikai céljaival teljesen összhangban van. Az Orbánék által kialakított lakáj média előszeretettel hivatkozza meg az orosz hírforrásokat.  A Sputnik és RT hitelesnek ítélt források a kormányközeli médiában, a Magyar Idők rendszeresen szemlézi az orosz propaganda Strategic Culture-t, a 888.hu és a Magyar Hírlap pedig a hasonló célt szolgáló New Eastern Outlookot.

A jelentés megemlíti a Paks2-vel kapcsolatos veszélyeket is. A dokumentum világosan megmutatja, hogy a Berlini Fal leomlása óta Magyarország most került a legközelebb Oroszországhoz. Azonban a dokumentum kijelenti azt is, hogy a magyar nép büszke az 1956-os forradalomra, és nem osztja ezt az oroszbarát megközelítést. Úgy tűnik, Orbán Moszkva pártján áll, de az emberek őrzik a nyugati értékeket, és inkább ezt az utat választanák. Különösen kiemeli, hogy a 2018-as választásokon vizsgálni kell az orosz befolyás mértékét, és ha a kormányzat nem tér észre, akkor alkalmazni kell újra a vízumok megtagadását, azaz a kitiltást.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!