Előkészítik Orbán megkoronázását? Egymilliárdot költenek a Szent Koronára, de nem árulják el, miért

forrás: dailynewshungary

A Szent Korona negyven évvel ezelőtti hazatértét ünnepli a kormány 2018-ban, egymilliárdot fognak elkölteni rá. A HVG rákérdezett, hogy pontosan mire, de nem kapott választ Balog Zoltán tárcájától.

A kulturális államtitkárság annyit árult el, olyan események megrendezését kezdeményezi, amelyek alkalmasak „a magyar állam folytonosságát és függetlenségét megtestesítő Szent Korona jelentőségének minél szélesebb körben való megismertetésére”.

Nagyon úgy tűnik, hogy azért nincsenek konkrétumok, mert egyelőre programterv sincs, holott a nap, amikor Amerika visszaadta a koronát – január 6-a – már el is múlt. Aznapra annyit sikerült összehozni, hogy nyílt napot rendeltek el az Országházban: bárki bemehetett megnézni a koronát.

Azt is meg lehetett tudni, hogy egy 2016-os vizsgálat szerint a koronán és a koronázási jelvényeken a korrózió jelei mutatkoznak. Az Országgyűlés Hivatala nem árulta el, milyen állapotban vannak a tárgyak, írja a HVG.

Úgy tűnik, egymilliárd forint aprópénz a kormánynak, hiszen majd lesz valami alapon költenek el ennyit a költségvetésből. Illetve csak remélhetjük, hogy csupán ennyi a koncepciójuk, és nem valami nagy meglepetésre készülnek, mondjuk koronázásra…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!