Kiszivárgott egy kínos beszélgetés Szijjártótól, amit egészen biztosan titokban tartana

Egy képzeletbeli földrajzórán, egy messzi galaxisban….

— Gyerekek! Nyissátok ki az atlaszt Európa térképénél! Ki tudja nekem megmondani, milyen országok határolják Németországot délről és keletről? Tessék Tibike, mondjad!

— Lengyelország, Csehország, Ausztria és Svájc!

— Jól van, ügyes vagy! Mondjad Petike, mit szeretnél?

— Tanár néni kérem, ez a térkép nem jó! Ezt a Soros Gyuri bácsi rajzoltatta, és direkt úgy csinálta, hogy hazánk kisebb súllyal essen latba minden tekintetben!

— Ejnye Petike, hát honnan szedted ezt a butaságot? Látod, Tibike szépen le olvasta, nem rossz ez a térkép!

— Jajj, tanárnő! A Tibikéék most költöztek haza Brüsszelből, ott meg mindenkit a Soros Gyuri bácsi pénzel, átmossák az agyukat minden féle píszí dologgal! Nekünk a szomszédunk, a Viktor bácsi az mondta, hogy a térképeket is meghamisítják már!

— Ki ez a Viktor bácsi a szomszédotokban?

— Ó, ő a legbátrabb ember a világon, például fiatal korában a szőlőből kikergette a tolvajokat, akik már ott sem voltak, mert a TSZ elnök már régen elküldte őket. És nagyon szépen tud táncolni is, indult a Röpülj Páva versenyen is! Ő is idejárt ebbe az iskolába!

— Tudom már, ki az! Erkölcs és etika órán állandóan kiszökött az udvarra dekázgatni a fiúkkal és állandóan a lányok haját húzgálta!

— Áh, azt nem hiszem, nőügyekkel nem foglalkozik!

Természetesen ezt az órarészletet a képzelet szülte, és a benne szereplő gyerekek is csak kitalált karakterek, azonban lehetséges, hogy Szíjjártó Péter külügyminiszterünknek van némi hiányossága a földrajz területén, amikor azt állítja, az M1 műsorában, hogy „Németország Magyarországnak köszönheti a migrációs nyomás csökkenését … ha Magyarország nem költött volna mintegy egymilliárd eurót a déli határok védelmére, Németországnak sokkal nagyobb problémával kellene szembenéznie.”

Na, így kell ezt kérem! Ezek szerint vagy bekebeleztük Ausztriát és Svájcot, vagy tényleg hiányzott Földrajz óráról Szijjártó. Azonban ha hiányzott is, helyretehette volna a tudását akkor, amikor a kormány állami pénzből utaztatta a déli határról a menekülteket Ausztriába. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára szerint ez  legnagyobb magyar közlekedési vállalatoknak 2015 év végéig több mint 2 milliárd forintba került.

Értjük, ugye? Amikor jönnek a menekültek, akkor továbbszállítjuk őket, amikor nincsenek, akkor a kerítésre hivatkozva verjük a mellünket. Úgy látszik, az etika óráról is hiányzott a miniszter.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!