Ha nem fizetik be a pártok az ÁSZ-bírságot, Tállai András nagyon durva dolgot fog tenni

Nála van a piroslap

Ami nem sikerül az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ), az majd sikerülhet Tállai Andrásnak. Amennyiben nem fizetik be az ellenzéki pártok az ÁSZ által kiszabott büntetésüket a központi költségvetésbe, akkor jön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy behajtsa a bírságot.

Mint a Magyar Nemzet írja, a Jobbiknak két hete van, hogy befizesse a 331,66 millió forintos bírságot. A hivatal tegnapi közlése szerint a DK-nak és a Magyar Liberális Pártnak (MLP) pedig 15 napon belül kell rendeznie a 8,2, illetve 6,1 millió forintos büntetését.

Amennyiben ez nem történik meg határidőre, akkor a Domokos László (egykori fideszes országgyűlési képviselő) által elnökölt ÁSZ átadhatja az ügyet a Tállai András (ő jelenleg is kormánypárti képviselő) által vezetett Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), hogy a bírságot behajtsa. Mindez időben még bőven belefér a tavaszi választásig.

A lap információi szerint a behajtásnak több módja van. Legegyszerűbb az inkasszó. Ez azonnali beszedési megbízást jelent, vagyis bármilyen pénz érkezik az adós bankszámlájára, akkor a banknak kötelező azt az adóhatóságnak átutalnia. A NAV-nak nem kötelező feladata, hogy az inkasszó időpontjáról előzetesen tájékoztassa az adóst. Tehát előfordulhat, hogy csak akkor szembesülnek az inkasszó tényével, amikor a bevételek nem növelik az egyenleget. Az adósnak joga van részletfizetést vagy halasztást kérni, de ezt egy külön eljárásban vizsgálná meg az adóhatóság.

A DK és az LMP már egyértelművé tette, hogy nem fizetik be az ÁSZ által rájuk kirótt bírságot. – Hajtsa be rajtunk a NAV, ha tudja, mi nem fogunk egy diktatúrát segíteni, jelentette ki Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Az ellenzéki pártok ellehetetlenítésének nemes feladatát úgy tűnik, a Fidesz egyik nagyágyújára, Tállai Andrásra bízzák majd. Aki folyamatosan bizonyítja, ő a legrátermetebb adóhatósági vezető. Emlékezzünk, két évvel ezelőtt arról kérdezték, hogy jön ki a tízezer forintos karácsonyi Erzsébet-utalvány darabja 15 ezerre az államnak. Az adóügyekért felelős államtitkárnak azonban nem hogy nem jutott eszébe, hogy valószínűleg itt valamiféle adóról lehet szó, de konkrétan azt hitte, a Miniszterelnökség időközben még Orbán tízezres ígéretét is megváltoztatta, és felemelte 15 ezerre.

Tállai András ezzel is bizonyította, ő valóban a NER-gyermeke, és most ő lehet az ÁSZ-ok ásza is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!