Katasztrófa: tíz év múlva nem lesz, aki a gyerekeket gyógyítsa

Távozóban az orvosok

Tíz év múlva az ország egyes részein egyáltalán nem lesz megfelelő gyermekorvosi ellátás, állítja a KSH legfrissebb adataira hivatkozva egy egészségügyi szakember. Szerinte legalább tízezer olyan orvos van, akik szakmailag kiválóak, itthon volna a helyük, mégsem hazánkban dolgoznak. A magasabb bér és a magasabb színvonalú munkakörülmények miatt már rég külföldre mentek.

Miközben itthon egyre inkább szükség lenne rájuk, hiszen a stressz és az egészségtelen életmód, valamint a romló szociális helyzet következtében megállíthatatlanul emelkedik a keringési és daganatos megbetegedések száma, így egyre többeknek lenne szüksége orvosi segítségre.

Ráadásul ez a 22-es csapdája, mert az egészségügy az elmaradottabb országrészekben van a legrosszabb helyzetben. Pénzhiány miatt ugyanis ott mond fel a legtöbb orvos, egészségügyi dolgozó. Miközben a családok romló anyagi helyzete, a rossz szociális körülmények, a kilátástalanság mind, mind olyan egészségügyi problémákhoz vezetnek, amit idejében kezelni kellene. Azaz pont ott a legnagyobb a szakemberhiány, ahol a legnagyobb szükség lenne rájuk.

De amíg a tévés távgyógyítók itt vannak nekünk, amíg 400 forintos percdíjért megmondatjuk velük a tutit, meg távoperáltatjuk magunkat, ráadásul szinte azonnal meg is gyógyulunk, addig mindig lesznek Fidesz-szavazók is. De a gyerekeiket már csak nem bíznák ők sem a tévédoktorokra…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!