Kósa Lajos teljesen begolyózott: ha meglátod, mit művelt, tuti, hogy nálad is elszakad az utolsó cérna

forrás: nol.hu

Horváth István és Simon Balázs fideszes országgyűlési képviselőket javasolja államtitkárnak a nemrégiben megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterré előléptetett Kósa Lajos. A két politikus szerdán már Áder palotájában várja a hivatalos kinevezést.

A két miniszter kinevezéséről a Zoom.hu írt az Origo információira hivatkozva. A két, elsőre talán jelentéktelen figura közül az egyikük múltja azonban igencsak súlyos dolgokkal terhelt.

Horváth István

A leendő államtitkár 2006-tól Szekszárd fideszes polgármestere (és országgyűlési képviselője is) volt, akit a közvélemény a trafik-koncessziónak nevezett osztogatás egyik főszereplőjeként tart számon.

Horváthról ugyanis 2013-ban készült egy hangfelvétel, amin hallani, hogyan osztogatják egymás közt a milliós hasznot hozó trafik jogokat. A felvételt a hvg.hu szerezte meg, ami mindmáig az egyik legerősebb bizonyítéka annak, hogy mennyire korrupt is a Fidesz.

Horváth István és a slepp „elkötelezett jobboldaliaknak”, tehát Fidesz-párttagoknak, pártközelieknek szánta a trafikokat, de azért a családtagok sem maradtak ki a jóból.

 

A botrány után Horváth nem indult újra Szekszárdon – a szokásos Fidesz-kézikönyv szerint félretették pár évre, míg elcsitulnak a dolgok körülötte, hogy aztán újra előhúzzák a Tarsolyból. Addig meg kivár a mentelmi jogával a Parlamentben.

A politikus azért valahonnan pótolta a bevételkiesést, hiszen elvállalt egy a fideszesek körében különösen nagybecsű posztot. Fazekas Sándor agrárminiszter ugyanis a VI. Mangalicafesztiválon az egybegyűltek előtt kinevezte őt a

kormányzati sertésprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá,

amolyan sertésminiszteri biztos.

Ám a lap szerint volt egy kis bibi, ugyanis a hivatalos kinevezés elmaradt, így az egyetlen ami felhatalmazta őt arra, hogy eme nemes funkciójában tengődjön, az annak a fejfájós, homályos emléke, hogy néhány szalonspicces ember közt egy disznószaros bucsuban’ valaki felcibálta a színpadra és mondott rá mindenfélét.

Ennek keretein belül persze azért Horváth körbeturnézta az országot adópénzen, és annak ellenére ígérgetett fűt-fát a gazdáknak, hogy erre törvényes felhatalmazása nem volt – de jött a heppi end, mert 2014 nyarának végén valaki észbe kapott és hivatalosan is kinevezte őt.

Zavaros múltjának etűdjei itt nem érnek véget. 2015-ben, a még nem kormánypárti médiaként működő Origo írta meg, hogy az állami tulajdonú energiaholding leányvállalata Horváth érdekeltségébe tartozó irodát bérelt Pakson. Az MVMI Informatika Zrt. havi bruttó 4,5 millió forintot fizetett 1200 négyzetméternyi irodáért, amiért még Budapesten is elégedetten csettintettek volna akkoriban.

Disznósajt elvtársak!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!