Gatya nélkül suhantak a metróban Prágában

A Nadrágmentes Metrózás Nap a Nadrágmentes Nap mintájára indult, de lényeges különbség, hogy ezt metróhoz, villamoshoz vagy vonathoz kell kötni. New Yorkból indult 2002-ben, amikor egy hét fős férfitársaság úgy döntött, nadrág nélkül szállnak fel a metróra.

Hét egymást követő megállóban szálltak fel ugyanarra a szerelvényre, majd úgy tettek, mintha nem ismernék egymást, jobban összezavarva az utasokat. 2003-ban már harmincan voltak az akciózók, köztük több nő is. 2004-ben negyven, majd 2005-ben ötven résztvevővel tartották meg a napot.

A 2006-os NMN-en többeket megbilincselt a rendőrség, ám a bíróság később kimondta, a fehérnemű nyilvános viselete nem illegális. 2007-en háromszázan vettek részt a napon, 2008-ban pedig első alkalommal lépett nemzetközi szintre az esemény, miután kilenc másik város csatlakozott New Yorkhoz.

2010-ben már ötezer embert mozgatott meg globálisan. A 2012-es New York-i Nadrágmentes Metrózás Napon négyezren vettek részt, emellett 26 másik ország több városa csatlakozott a programhoz.

A csehek is részt vettek a nadrág nélküli metrózási akcióban – így vasárnap Prágában is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!