A Fidesz pénzt kér a sorosozásra – a szocik gigajó ötlettel vágtak vissza: emberségből csillagos ötös

Molnár Zsolt és Őrsi Gergely a Budapest VII. kerületi MSZP iroda előtt az élelmiszerdoboz átadásán 2018.01.08. // kép: PestiBulvár

Molnár Zsolt a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke és Őrsi Gergely az MSZP Budapest területi szövetségének ügyvezető alelnöke egy, a rászorulók számára fenntartott, elsősorban tartós élelmiszereket tartalmazó utcai szeretetládát helyeztek el a VII. kerületi MSZP irodánál (Dob utcai Piros Pont).

A rendhagyó élelmiszerdobozzal a társadalom figyelmét kívánják felhívni a szocialisták az országban egyre növekvő szegénységre.

„Több ezer gyermek éhezik. Ezt nem hagyhatjuk szó nélkül. Az MSZP hagyományosan novemberben és decemberben tart erős karitatív akciókat. De úgy látjuk, hogy a segítség nem elég. Ezért indítottuk útjára akciónkat, először Budapesten, mellyel szeretnénk segíteni rászoruló honfitársainknak. Ezért arra kérjük az embereket, hogy aki tud, az adjon, aki pedig szükségben él az vegyen el ezekből a dobozokból.” – Mondta Őrsi Gergely

Elsősorban tartós élelmiszert kell elhelyezni az élelmiszerdobozokban, de gyümölcsöket, zöldségeket is várnak. Az elhelyezett élelmiszert bárki elviheti, ha szüksége van rá, és bárki elhelyezheti benne adományát. A pártirodába be se kell menni, ezeket a dobozokat ugyanis az utcafronton fogják elhelyezni – első körben a budapesti, majd a vidéki irodák előtt.

„Mi nem úgy segítünk, mint a Fidesz, hogy bizonytalan eredetű adományokat osztunk szét kampányfogásként a karácsony közeledtével, hanem szeretnénk egész évben segíteni, és szeretnénk azon enyhíteni, amit a Fidesz előállított, hogy több százezer ember él rendkívül nehéz körülmények között.

mi valóban elesett honfitársainkon szeretnénk segíteni.”

-Tette hozzá Őrsi.

„Bízunk benne, hogy országossá válik az akció, hiszen aki az országban jár az láthatja, hogy lassan hárommillió koldus országává tette az Orbán-rendszer Magyarországot. Mindezek után pedig cinikus és felháborító módon pénzt gyűjt a kampányra Orbán Viktor és a Fidesz. Mi erősítve a Magyar Szocialista Párt karitatív jellegét és a társadalmi szolidaritást, a rászorulóknak fogunk tartós élelmiszert gyűjteni.” – Mondta Molnár Zsolt.

26772138 1835641289781627 1654355626 o 1
Molnár Zsolt a Budapest VII. kerületi MSZP iroda előtt az élelmiszerdoboz átadásán 2018.01.08. // kép: PestiBulvár

A politikus fontosnak tartja, hogy a kezdeményezést mások is magukénak érezzék, ezért bízik abban, hogy az akció híre eljut a magyar polgárokhoz, civil szervezetekhez, és pártokhoz is, és sikerül meggyőzni őket arról, hogy igenis szükség van a szolidaritásra.

Hozzátette: Ez a szolidaritási mozgalom elsősorban nem politikai alapon kell működjön, mert fontos, hogy végre konkrét cselekvésekben is testet öltsön a társadalmi szolidaritás.

Karitatív párt

Az MSZP régóta gyűjt adományokat rászoruló családoknak, elesetteknek, rendszeresen tart ételosztásokat, szociális vásárt, vagy éppen tart jogsegély szolgálatot országszerte. Az elmúlt időszakban megnövekedett igényeket az önkéntes munkát végző párttagok közreműködésével az MSZP Karitatív Tagozatának újjászerveződő hálózata fogja majd ellátni.

A szocialisták arra biztatnak mindenkit, hogy az élelmiszerdobozokat rendszeresen töltsék fel, hogy az arra járó nélkülözők mindig találjanak benne valamit, a segítségükre lehet.

Remélik, hogy a szeretetládát senki nem fogja megrongálni, és az így sokáig lehet támasza a rászorulóknak „addig, amíg nem lesz egy olyan demokratikus kormánya Magyarországnak, ami nem a hárommillió szegényről fog szólni, hanem végre a társadalmi szolidaritásról.” – tette hozzá Molnár Zsolt.

Kapcsolódó cikkünk:

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!