Botrány! Mintha direkt szabotálnák, hogy ezek a gyerekek megszülessenek

A Kaáli Intézet a legnagyobb magyarországi lombikcég, mely rengeteg meddő párt segített hozzá, hogy gyermekük legyen. Kaposváron hét év után tavaly év végén zárták be a  kirendeltségüket, mert bár az intézetnek jó a híre, és ragaszkodnak a hálapénz nélküli ellátáshoz, mégsem vonzott elegendő párt Kaposvárra, így nem volt működőképes.

Novemberben Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója, tényként közölte, hogy aggodalomra semmi ok, senki nem marad ellátás nélkül, Januárban indul a kaposvári kórház lombikprogramja. Azonban januárra már elfogyott a lelkesedés, és a párok arról értesültek, hogy 3 hónapos csúszás várható az indulásban. Úgy tűnik, sem eszközparkkal, sem működési engedéllyel nem rendelkezik még a kórház ehhez a tevékenységhez. Mindezek ellenére, a megszűnő magáncég szakmai stábját átvették, két orvost egymilliós fizetéssel alkalmaznak, azonban mivel az osztály még nem is létezik, ők kénytelenek a járóbeteg szakellátásban dolgozni.

Szeptemberben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) bejelentette, hogy a kaposvári megyei kórháznak megítéltek 900 kezelésre elegendő, 370 milliós keretet, amelyet kizárólag a lombikbébi-kezelések végzésére használhatják fel, azonban a keretet nem lehet felhasználni műszer beszerzésre. A döntés teljesen átgondolatlan volt, mert mivel nincs az osztálynak működési engedélye, így ehhez a pénzhez szerződés hiányában nem tud hozzáférni. Ráadásul, a keret önmagában alkalmas lenne beszerezni a műszereket, mert a Kaáli Intézet is maximum 300 kezelést végzett évente.

Tehát a pénz meg van, a szakemberek meg vannak, azonban egy átgondolatlan döntés miatt, még sem érkezik a gyermekáldás a meddő párokhoz.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!