Itt a legdurvább hír Orbán egészségügyéről: 2022-re kapott műtéti időpontot a 34 éves magyar nő

Veres Viktor / Népszabadság

Megrázó poszt terjed a Facebookon, ami újra rávilágít, a magyar egészségügy óriási problémáira. A posztot Krámli Kinga énekesnő írta arról, hogy négy év múlva kapott műtéti időpontot az életét megkeserítő, súlyos betegségére – szúrta ki a bejegyzést az Index.

„Krámli Kinga vagyok, 34 éves. Több felelősségteljes hivatásom van. Világ- és népzenei formációk (Napra, MINGU, Fondor, Armenia Jazz Quintet) volt és jelenlegi énekese vagyok. A mindennapokban pedig pedagógus, osztályfőnök. Mindezek mellett egy rejtélyes betegséggel is küzdök. Endometriózissal… Az endometriózis röviden ismertetve: a méhet körülvevő méhnyálkahártya jelenléte a méhen kívül. Hasonlóan a jóindulatú daganatokhoz, szövethatárokat nem tisztelve tör be más szervekbe, roncsolva azokat.

Nálam bélérintettségű a betegség. Összenövesztette a beleimet egymással, a méhemmel, a petefészkemmel…Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem. Két hónap után, mostanra már túl vagyok a vizsgálatokon, és egyértelműen szükségessé válik a nagyműtét, amely igen kockázatos. Nagyobb orvosi teamet: nőgyógyászt, sebészt, urológust igényel. Illetve egy eszközt: bélvarró gépet.

Ilyen mély érintettségű endometriózisos műtétből viszont csak heti egyet támogat az OEP-utód (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő). Ezért a várólista is hosszú. Nekem most, jelen állás szerint 2022. január 19-én lesz az operációm. Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom…” – írja Kinga Facebook-bejegyzésében.

Az énekesnőt az egészségügy mai helyzete késztette arra, hogy megtörje a csendet, és sorstársait is arra biztatja, elég a hallgatásból. A kommentelők meg is fogadták Kinga tanácsát, sorra érkeznek az olyan hozzászólások, amelyekből kiderül, a magyar egészségüggyel valami nagyon nincs rendben.

Persze, amíg várnak az életmentő műtétekre, valamelyik stadionban elüthetik az időt. De nem ártana kiszámolni azt is, hány emberéletet ér egy stadion, és hogy megéri-e. Na persze, kinek…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!