Németh Szilárd Bangónét akarta, övé lehet. Bekeményítenek a szocik?

Bizonyára emlékeznek rá, hogy nem is olyan régen Rezsi Szilárd még arról álmodozott, hogy „köze” lehet Bangónéhoz, amire a képviselő asszony nagyon frappáns választ adott. Úgy tűnik, Szilárdunk ezúttal elégedett lehet, mert ahogy a dolgok állnak, az idén valóra válhatnak álmai.

A 24.hu számolt be elsőként arról az információról, hogy a  a csepeli szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák Németh Szilárd rezsibiztos, Fidesz-alelnök ellen az áprilisi országgyűlési választáson Csepelen. Ezzel megvalósulhat Németh álma. Olyan ellenfelet kaphat, akit ismernek és kedvelnek az emberek és aligha lehet egy karlendítéssel elintézni.

Bangóné Borbély Ildikó harcos amazonként küzd a Parlamentben. Nem ritkák az olyan felszólalásai, amik a YOUTUBE-on is rekordokat döntögetnek. Ha valóban összejön ez a párosítás, nem sok jót jósolunk a Rezsikapitánynak. Érdemes lesz Csepelre figyelni. Fogunk is.

A dolog további pikantériája, hogy úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok összefogásának szükségességét kitartóan képviselő MSZP-nél elszakadt a cérna az Együttel kapcsolatban. Ebben a körzetben ugyanis a korábbi (2014-es) egyezségnek köszönhetően a törpepárt jelöltje Szabó Szabolcs indulhatott és le is győzte Németh Szilárdot. Az Együtt azonban belenavigálta magát egy olyan helyzetbe, amelyben meglehetősen egyedül maradt. Az összefogás elutasítása, a különutas politizálás és az MSZP folyamatos szapulása vezetett oda, hogy szinte mindenki elfordult Juhász Péteréktől és „KÜLÖN” néven kezdték aposztrofálni a pártot. A korábbi szövetséges PM, Karácsony Gergely vezetésével úgy döntött, hallgat a józan észre és igyekszik szövetséget kötni mindenkivel -akivel lehet-, Orbán legyőzésének érdekében. Az Együtt ebben nem akart részt venni. Elutasítottak minden olyan együttműködési javaslatot, amelyet a szocialisták kezdeményeztek.

Ezért dönthettek úgy az MSZP-nél, hogy felveszik a kesztyűt. Végül is nem tűrhetik a végtelenségig, hogy agyba-főbe ütik őket. Minden józan számítás azt támasztja alá, hogy az ellenzéki pártok együttműködése nélkül aligha lehet leváltani Orbánt. Érdekes, hogy ebben az ügyben csak az MSZP maradt mindvégig következetes. Elképesztő gesztusokat tettek. A körzetek több, mint feléről mondtak le az összefogás érdekében és sokszor olyan helyeken is beáldozták jelöltjeiket, ahol bőven volt esélyük a győzelemre. Ennek ellenére, még szövetségeseik (DK) is gyakran azzal vannak elfoglalva, hogy ahol lehet piszkálják a szocikat.

Sokszor úgy tűnik, igazából csak nagyon kevesen akarnak itt kormányváltást. Többen arra játszanak, hogy ki lesz 2018 után az ellenzék vezető ereje. Ehhez pedig muszáj gyengíteni az MSZP-t. Érdekes időszak következik…

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!