Megrázó levelet küldtek nekünk Kósa Lajosról – ami benne állt, teljesen lesokkolt minket

Kép forrása: nol.hu

Tegnap írtunk arról, hogy Gurmai Zita, a szocik elnökségi tagja csapatával meglátogatta a Kósa-féle sertéstelepet, hogy a helyszínen is megbizonyosodjon arról, miféle disznóságok folynak a Fidesz háza táján. Emlékeztetőül, amiről szó esett a cikkben:

  • állami pénz
  • fideszes családi vállalkozás
  • korrupt fejesek
  • Kósa Lajos miniszter családja egy hitelképes, majd százmilliós állami támogatást is élvező sertéstelep tulajdonosa lett
  • az egész ügyletet egy Mészáros-bank fedezi
  • a miniszter szerint ez magánügy. Az MSZP szerint, ahol közpénz van, az közügy
  • az ügyben közbenjáró Fidesz-közeli ügyvéd – aki hitelt intézett a telepre – szintén jól járt Kósa Lajos nyugdíjas szövetkezeti törvényével

Erre azonban megdöbbentő reakciót kaptunk, mégpedig Horváth Istvántól, a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének elnökétől és Tóth Pétertől, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületétől. A két civil szervezet úgy véli, hogy a fenti  fideszes disznóságok teljesen rendben vannak, és lényegében aki felemeli a szavát ellenük, az a sertéstenyésztőket bántja.

Szó szerint idézzük a levelüket:

„Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja mai sajtótájékoztatóján megtámadta a sertéstenyésztőket. Mint ahogy az akár a sajtóból, akár a nyilvános adatokból megtudható, a mátészalkai sertéstelep, Kósa miniszter úr édesanyja rokonságának tulajdonában és üzemeltetésében van már 1994 óta. Ezért a telep elé szervezett „demonstráció” csak ürügy.

Magyarország stratégiai ágazata a mezőgazdaság, és ezenbelül a sertéságazat is. Az ún. állatjóléti támogatás, amit most Gurmai Zita támad, minden sertéstartónak minden egyes sertés után alanyi jogon jár. Ennek a szocialisták általi megkérdőjelezése az egész ágazatot fenyegeti. A telepfejlesztési fordítható támogatás, melyet közel 300 gazdaság pályázott eredményesen, összesen 30 milliárd forintnyi keretösszegre, alapvető fontosságú ahhoz, hogy a sertésállomány növekedni tudjon. Ezek szerint a szocialisták hadat üzennek az összes sertéstenyésztőnek.

A sertéstenyésztésből sok ezer család él Magyarországon. Őket fenyegeti most Gurmai Zitán keresztül a szocialista párt.Mi, a sertéstenyésztésben érdekelt gazdák képviselői,mindenképpen meg fogjuk védeni a gazdákat. Arra kérjük Gurmai Zita szocialista politikust, hogy maradjon a kaptafánál, és ne fenyegesse sok ezer család megélhetését.”

A levélben nem eszközöltünk módosítást, azonban muszáj kommentelnünk, mert valóban lesokkolt minket, hogy egy olyan közleményt kaptunk, ami úgy hangzik, mintha a Fidesz Lendvay utcai székházában fogalmazták volna.

A kedvenc mondatunk: „ezek szerint a szocialisták hadat üzennek az összes sertéstenyésztőnek” – ismerősen cseng, nem igaz? Brüsszel hadat üzent hazánknak, Soros György hadat üzent a magyar kormánynak, a migránsok hadat üzentek Európában, a szocik pedig ezek szerint a sertéstenyésztőknek.

Ha a sertéstenyésztők alatt Kósa Lajost és bandájának mutyikkal átitatott, százmilliós sertéstelepét értjük, akkor azt kell mondanunk, hogy egyetértünk a két elnökkel, ha viszont nem, akkor csak egyetlen kérdésünk van Horváth Istvántól és Tóth Pétertől:

Mennyi az annyi, amiért ezt a levelet meg kellett írni?

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!