Fideszes bértollnok került az Észak-Magyarország című megyei lap élére..is…

Az Északhírnök nevű, főleg miskolci helyi hírekkel foglalkozó portál számolt be róla, hogy a miskolci polgármester, a fideszes Kriza Ákos tanácsadója váltja posztján Kiss Lászlót, az Észak-Magyarország főszerkesztőjét, aki több mint egy évtizede vezeti a szerkesztőséget.

A portál szerint minderről egy közleményben tájékoztattak, ahol belső átszervezésre hivatkoznak, és hogy a kiadó által megjelentetett napilapok – az Észak-Magyarország mellett a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló tartozik még ide – példányszámának erózióját akarják megállítani, hosszú távon pedig növelni.

Kiss László ezért üzletfejlesztési vezető lesz, feladata, hogy fenntartható üzleti modellt dolgozzon ki a cégcsoport nyomtatott-, digitális- és online termékeinek. Elsőre elég furcsának tűnik egy ízig-vérig újságírót ilyen feladattal megbízni.

Az Észak-Magyarország főszerkesztőjének az ügyvezetés Balázsi Tibort nevezte ki, aki az Északhírnök szerint az 1980-as években újságíróként kezdte pályáját, majd az első szabadon választott országgyűlés MDF-es tagjaként kulturális és sajtópolitikai kérdésekkel foglalkozott, volt a legendás miskolci Non Stop Rádió egyik vezetője, jelenleg pedig a Kriza Ákos tanácsadója, ő irányítja a városháza kommunikációs stratégiáját – írja a portál, amely szerint egyéb változások is várhatók.

A lapokat tavaly vásárolta meg a Russmediától Heinrich Pecina osztrák üzletember – aki korábban átpasszolta Mészáros Lőrincnek a Mediaworks céget, ami a Népszabadság megszüntetéséhez vezetett. A lapok kiadója azóta ismét régi nevén, Inform Mediaként működik.

Ezzel Észak-Magyarország is elesett. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy egy nyilvánvalóan a Fidesz érdekeit szolgáló és ezt ezzel a lépéssel nyíltan vállaló lap példányszáma nőni tud. A váltás egyértelműen politikai döntés következményének tűnik. Csak jó káderek vezethetik a fidesz médiát. Csak megbízható elvtársak ülhetnek az újságírók nyakára. Csak hithű, elkötelezett katonák formálhatják át a még gondolkodó olvasók agyát. Egyébként a hír megjelenése óta, szinte mozgalom indult a Facebookon, amelyben arról győzködik egymást az olvasók, hogy mondják le előfizetéseiket.

(forrás: északhirnök.hu)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!