Így lesz nyakig disznótrágyás Kósa Lajos – Bangóné keményen kiosztotta a képviselőt

Kósa Lajos édesanyja az év nyertese. A mama 123 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott egy olyan sertéstelepre, melynek tulajdoni lapján éppen csak megszáradt a tinta a nevével.

A 82 éves nő nyugdíjazása előtt védőnőként és bölcsődevezetőként dolgozott. A támogatást elnyerő céget érdekes körülmények között mentették meg a felszámolástól. Kósa édesanyjának tulajdonrésze 50 százalék.

A szocialista képviselő Bangóné Borbély Ildikó komolyan aggódik Kósa édesanyjára nehezedő teher miatt. Facebook bejegyzésében az alábbiakat írta:

„Szegény Kósa mama, hogyan fogja ezt bírni? Lehet, hogy a tehetséges politikus kisfia, állattartó vidéki vállalkozóvá válik? Egyből látom lelkiszemeim előtt, Kósát gumicsizmában, lapáttal a kezében, ahogy trágyát lapátol és vakarja a cocák hátát! Csak óvatosan, mert még a disznók sem tűrnek el mindenkit maguk között!”

A cég (Méker Kft.) egy pályázaton nyerte el a 123 milliós támogatást, melynek finanszírozását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a magyar állam biztosította.

Népszava szerint: A beruházás pontos tartalmát nem ismerjük, csak a címét: eszerint az adófizetők 123 millióját a sertéstelep fejlesztésére kell költeniük. Ha a fejlesztés során a telep befogadókapacitását is sikerül megnövelniük, azzal duplán jól járhatnak, ugyanis a disznók után is kaphatnak állami pénzt. Az anyakocákat megfelelően kellemes környezetben tartó vállalkozások által pályázható sertésjóléti támogatásból már eddig is jutott a Mékernek: tavaly 10,2 millió, tavalyelőtt 12,3 millió forint.

Csak irigység ne legyen! Kíváncsian várjuk megjelenik-e a miniszterelnök úr a Kósa-féle sertéstelepen is valamilyen ünnepélyes megnyitón, mint pár hónapja Mészáros Lőrinc hasonló telepén.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!