Milliárdokat lopott és meg is szökött a fideszes, de börtönbe bezzeg nem kellett mennie

Ebben a cikkünkben egy újabb fideszbűnöző méltatlanul elfeledett ügyét fogjuk feleleveníteni, hogy még véletlenül se tűnjön el a süllyesztőben.

A történet Varga Tamás Sándorról szól, aki üzletemberként és a Fidesz volt gazdasági tanácsadójaként 2012-ben jogerősen három és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott a Debreceni Ítélőtáblától különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás miatt.

Két évbe telt, mire az ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság 2010-ben született elsőfokú ítéletét. A 23 vádlottat fölvonultató perben született elsőfokú ítéletet több vádlott esetében megváltoztatták, több vádpontot ejtettek, de az elsőrendű vádlott, Varga Tamás Sándor és a szintén börtönre ítélt másodrendű vádlott, Lelkes Attila esetében az elsőfokú ítéletet helyben hagyta. A többieket felmentették.

A gátlástalan fideszes Varga ellen a ’90-es években több büntetőeljárást is indítottak, többek közt sikkasztás, csempészés, csalás, és sok más bűncselekmény miatt. 1999-ben Varga egyszer csak lelépett az országból és hat éven keresztül bújdosott, hogy elkerülje a felelősségre vonást, de a rejtőzködésben nem volt annyira ügyes, mint a csalásban, 2005 áprilisában a hatóságok elfogták Amszterdamban. Egy évvel később már el is ítélték félmilliárdos áfacsalás miatt. Ekkor még nem jogerősen három és fél év letöltendő börtönre ítélte őt a Fővárosi Bíróság. A fideszes csatlósaival együtt 1996 és 1999 között hárommilliárd forint áfát igényeltek vissza jogtalanul.

De mielőtt még elkezdenénk örülni, hogy végre egy fideszes, aki elnyerte méltó büntetését (még ha régen is történt a dolog), sajnos el kell mondanunk, hogy Varga Tamás Sándornak végül nem kellett börtönben csücsülnie, mivel beleszámították az előzetesben töltött időt is. Ráadásul a bűnözők még az ítélethirdetésre sem mentek el.

Magyarul újabb (ex)kormánypárti emberke úszta meg a gátlástalan csalást és lopást. Ráadásul annak ellenére is, hogy a közel hárommilliárd forint eltüntetése mellett még le is lépett és éveken át bújkált az igazságszolgáltatás elől. Kérdem én, mi ez a kettős mérce? Miért van az, hogy minden fideszes vagy megússza, vagy számon se kérik, miközben egy Czeglédy Csabát maga a kormány ítéli el bizonyíték nélkül, a bíróságot megkerülve, öntörvényűen…

Erre egy filmes idézettel tudok csak reagálni:

„Eszem, f.szom megáll!”

Ha nem akarod elfelejteni, milyen bűnöket követtek el a fideszesek, kattints ide!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!