Gondoltad volna? – kiderült, melyik politikus fia kapta a többmilliós melót

forrás: nol.hu

Mára már a Fidesz védjegyévé vált, hogy minden pályázatot, minden pénzt, minden pozíciót szinte kizárólag haverok és rokonok kapnak meg… Ez odáig fajult, hogy most már meg sem próbálják titkolni, nyíltan köpnek szemen minden tisztességes, „nem családon belüli” pályázót. Most szeretnénk felidézni egy régi történetet, mely tökéletesen alátámasztja a Fidesz mutyimániáját.

2012-ben történt, hogy kilenc hónapra 5 millió forintot kapott ifj. Herman István , 2013-ban pedig további 6 millió forintért kapott szakértői és szaktanácsadói feladatok ellátására megbízást a honvédelmi tárcától. És hölgyeim és uraim, nem is kellett tovább várni a „csodára”, hisz e tehetséges úriember édesapja nem más, mint idősebb Herman István, aki már régóta benne volt a megyei politikában, 2010-ben be is került a parlamentbe, sőt, korábban a Heves megyei közgyűlés tagja is volt.

Akkoriban id. Herman István fia a Heves megyei közgyűlés kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke és a Fidesz egri ügyvezető elnöke volt. Mikor kérdőre vonták a honvédelmi tárcát, miért pont a fideszes fia kapta a zsíros lóvét, azt válaszolták, hogy bár ők tudták, hogy Herman egy parlamenti képviselő fia, de elmondásuk szerint nem játszott szerepet a minisztérium személyzeti politikájában az, hogy ki kinek fiacskája. A minisztérium sajtóosztája pontosan a következő választ adta:

„Azért esett rá a választás, mert alkalmas és megbízható. Folyamatosan ellátja a feladatát, és politikai jellegű tanácsokat ad. A tárca jó munkát köszönhet neki”

Ifjabb Herman az eset után azt nyilatkozta a Blikknek, hogy nem érzi összeférhetetlennek a minisztériumi megbízást a megyei alelnöki tisztséggel, mert ő társadalmi megbízatású, ami azt jelenti, hogy a főállású alelnök mintegy félmilliós illetményének legfeljebb felét kaphatja.

A tárca szerződései iránt akkoriban az MSZP-s Juhász Ferenc érdeklődött Hende Csabánál, ugyanis ki akarta deríteni, mégis hogy történhetett meg ez az egész. Erre a szokásos fideszes arroganciával Hende Csaba egy fejtetőre állított parlamenti irományt vetett oda neki, melyben mindössze annyit árult el a honvédelmi miniszter, hogy hol találhatja meg az általa kért dokumentumokat.

hende

Ebben a történetben is tökéletesen látszik, hogy a mutyi mellett a terelésben és mellébeszélésben is nagy király a Fidesz…de vajon még meddig tűrjük ezt? A népnek előbb vagy utóbb elfogy a törelme és akkor vége lesz a dalnak, drága kormány…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!