Terhes vagy? Beteg vagy? Nem ihatsz kávét? Itt a tökéletes másolata!

Bodrogi Réka a Le Grand Voyage –  A Nagy Utazás blog írója, ismét azoknak segít, akik szeretnének egészségesebben étkezni, vagy orvosi felszólításra életmódot váltani. 

Réka nemrég volt egy komplex anyagcsere és táplálkozás mérésen, ahol megállapították nála többek között, hogy érzékeny a koffeinre, ezért nem ihat kávét, zöld teát, sőt nem ehet csokit sem, de emiatt majd egy másik cikkben szomorkodunk, vagy nem! (erre is van megoldás).

Na de nézzük csak, miről van itt szó, Réka nem csak azért kávézott korábban, mert koffeinnel együtt tudták csak megélni a napot, hanem szerette az ízét, de nagyon. Ezért keresett alternatívát, hogy mivel tudná visszaidézni a reggeli kávé zamatát. Na ugye, a koffeinmentes kávéktól úgy nagy általánosságban nem esik hanyatt az ember, ezért bloggerünk tovább keresgélt.

Tökéletes  kávé helyett, Réka már több mint egy hónapja nem kávézik és sokkal több energiája van, mint amikor napi két kávét megivott.

A keresés eredményeként rátalált a Cikória kávéra, amit azoknak ajánl, akiknek hozzá hasonlóan kerülniük kell a kávét a koffein miatt. Így ihatják kismamák, beilleszthető hiszen a gluténmentes életmódba, és semmilyen káros hatása nincs a szervezetre nézve.

Hozzávalók:

  • 2-3 tk cikória kávé
  •  1-2 tk Karobpor (tökéletes kakaó helyettesítő, számomra a kakaó sincs a kedvezően ható élelmiszerek között)
  •  ízlés szerint édesítő (eritrit vagy stevia javasolt)
  •  esetleg ízesítő csepp (Myprotein)
  •  2 dl kókusztej

Elkészítés:

A cikória kávét és a karobot forró vízben elkeverjük, a kókusztejet felmelegítjük és habosítjuk. Ízlés szerint édesítjük és hozzá öntjük a cikóriához. Tökéletes  kávé helyett, Réka már több mint egy hónapja nem kávézik és sokkal több energiája van, mint amikor napi két kávét megivott.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!