Erdei gyümölcsös almás crumble

Almás crumble, magyarosabb nevén morzsatorta, gyorsan elkészíthető, könnyed finomság.

Bodrogi Réka a Le Grand Voyage –  A Nagy Utazás blog szerzője és a recept megálmodója csak annyit mondott a receptről, hogy:

„De ez igen finom…!”

Így jobb, ha nem csak Rékának hiszünk, hanem ki is próbáljuk ezt a receptet, mutatjuk, hogy készül:

Hozzávalók:

-tetszőleges mennyiségű aprított mogyoró (rendkívül gyorsan elfogy úgyhogy minél nagyobb adagot akarunk annál többre van szükség. Én kb 500 g aprított mogyorót tettem bele)
-zabpehely (3-400 g)
-kókuszolaj (annyi szükséges bele amíg jól formázható masszát kapunk)
-eritrit
-Himalaya só
-650-700 g erdei gyümölcs keverék (+lehet alma is értelemszerűen akkor kevesebb az erdei gyümölcs)
-útifű maghéj (5-7 ek a gyümölcsös réteghez)

Elkészítés:

Az aprított mogyorót (én eleve így vásároltam de aki nem tud így venni robotgéppel turmixolja össze,  de ne legyen túl apró) összekeverjük a zabpehellyel egy kevés eritrittel (kb 2 ek)  sóval és a kókuszolajjal.

Nem fontos megolvasztani elegendő ha bele nyomkodjuk a mogyorós masszába. Kézzel szépen össze dolgozzuk a hozzávalókat. Én picit sósabbra készítettem a tésztát,  de kinek hogy szimpatikus. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk  a massza felét. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Elkészítjük a tölteléket. Egy nagy lábasba öntjük az erdei gyümölcsöket majd egy pici vizet teszünk rá. Ha almát is adunk hozzá bele tesszük apróra vágva,  ízlés szerint fahéjjal fűszerezzük.

Fedő alatt főzzük a lekvárt. Amikor kiolvadt,  kellően megpárolódott, bele tesszük az útifű maghéjat és az eritritet,  ízlés szerint édesítjük. Botmixerrel turmixoljuk a masszát. Rákenjük a mogyorós rétegre úgy hogy nagyjából egy magasak legyenek majd mehet rá a következő réteg mogyorós massza. 45-50 perc alatt  aranybarnára sütjük. Szépen szeleteljük és esetleg por eritrittel megszórjuk.

dav
dav

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!