Orbán tombolhat: nagyon kínos adatok láttak napvilágot

Juhé, dúl a stadionláz: visszavisszük a nézőket a lelátókra, mert az új stadionokba szívesen mennek. Mondjuk ez az érv két perc alatt törik apró szilánkokra, ha rákérdezünk, hogy a visszacsábítandó publikumnak miért kisebb stadionokat építünk?

Nem lesz válasz, minek is válaszolni az ilyen aljas sorosista balliberális provokációra. A választ majd megadja más, jelen esetben az Index cikke. A részletes elemzést mindenki elolvashatja ott, mi mindössze pár adatot szeretnénk kiemelni belőle.

Az MLSZ ugyanis 2010-ben készített stratégiai tervet a magyar foci felvirágoztatására, illetve a nézőszám emelésére. Akkor azt a célt tűzték ki, hogy 2014-re 4500, 2020-ig 8000 lesz az átlagos nézőszám az NB I-es meccseken. Sikerült. Haha! Még a tavalyi EB-szereplés sem tudta megmenteni a projektet, 2014-ben 2913 volt az átlagos nézőszám, mára ez még kevesebb, 2695 néző.

Az igazsághoz tartozik azonban, hogy az idei szezon szenzációs, hiszen átlagban 94 nézővel több kíváncsi a meccsekre, találkozónként 2789.

Válasszunk ki az első osztályú mezőnyből véletlenszerűen egy csapatot. Legyen mondjuk a Puskás Akadémia Felcsútról. Jaj, Kedves Olvasó, mondom, hogy véletlen!

Szóval Mészáros Lőrinc csapata, Orbán Viktor miniszterelnök szíve csücske sem arról híres, hogy tömegeket mozgat meg. A csapat meccseire átlagban 1389 néző látogat ki, ezzel a stadion kihasználtsága mindössze 36,4 százalékos. Ezért tényleg érdemes volt milliárdokat költeni a stadionra.

A nézettség (illetve nézetlenség) persze figyelmeztetés is: a magyar szurkolók jelentős része nem mutat érdeklődést az NB I. iránt. Mondjuk talán, ha két-három selejtezőkört sikerrel vennének csapataink a nemzetközi kupákban, vagy esetleg a Válogatott nem kapna ki Andorrától…

Most kéne itt a végére egy bíztató Coelho- vagy Oravecz idézet, de a magyar foci jelenéről mindig Shakespeare jut eszembe:

„A többi néma csend”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!